Connect with us

technokrata

Teljes ADSL-ellátottság: elsőként a monori körzetben

Kütyük

Teljes ADSL-ellátottság: elsőként a monori körzetben

A Monor Telefon Társaság az elmúlt két hónapban elvégzett intenzív fejlesztéseknek köszönhetően mára a teljes szolgáltatási területére kiterjesztette az ADSL szolgáltatást. Ezáltal a Pest megye délkeleti részén elhelyezkedő monori primer körzet lett hazánkban az első olyan távközlési szolgáltatási terület, ahol az összes település számára maradéktalanul biztosított a szélessávú Internet hozzáférhetősége.

Teljes ADSL-ellátottság a monori körzetben

Az idén éppen tíz éve működő Monor Telefon Társaság Rt. (MTT) május elejére – két hónapos intenzív hálózatfejlesztés nyomán – a hazai vezetékes szolgáltatók közül elsőként a teljes szolgáltatási területén elérhetővé tette az ADSL-t. A felgyorsított beruházásoknak és a legújabb technológia alkalmazásának köszönhetően immár a 29-es monori primer körzethez tartozó 43 település belterületének legalább 98 százalékán lehetőség nyílt a fix havidíjas, korlátlan gyorsinternet igénybe vételére. Így már a mindössze 638 lakosú Káva faluban is rendelkezésre áll a szélessávú Internet.

A körzetre jellemző, hogy a lakosság száma a legnagyobb településen (Monoron) sem haladja meg a húszezret. A fejlesztéseket a társaság a jelentkezők számát figyelembe véve, az előre jelzett igények mennyiségének megfelelően ütemezve végezte.

Vezetékes SMS-szolgáltatás

Május elsejétől – a domináns hazai telefonszolgáltató után elsőként – a Monortel is elindította körzetében a Vezetékes SMS szolgáltatást. A májusi tesztidőszakban az MTT minden előfizetője – egyelőre a körzeten belül – ingyenesen küldhet és fogadhat vezetékes SMS üzeneteket. Június elsejétől – egyedülálló módon – az összes hasonló szolgáltatást nyújtó bel- és külföldi vezetékes és mobilhálózatba is lehetőség nyílik SMS küldésére. A külső hálózatokból érkező SMS-ek fogadása a szolgáltatókkal történő folyamatos tárgyalások és egyeztetések lezárulta után válik majd lehetővé.

A szolgáltatás külön havi előfizetési díj nélkül – az első regisztrációs SMS elküldése után azonnal – lehetővé teszi rövid szöveges üzenetek (akár 3×160 karakter) küldését és fogadását az asztali telefonon. Az MTT még az év második felében azok számára is elérhetővé kívánja tenni a kapott SMS-eket, akik a hagyományos telefonjukon azokat nem tudják megtekinteni. Ebben az esetben az SMS – az írott szöveget automatikusan hanggá alakító, úgynevezett text-to-speech technológia segítségével – hangüzenetként jut el a címzetthez. Az SMS küldésére és fogadására alkalmas vezetékes telefonkészülékek már megvásárolhatók az MTT monori ügyfélszolgálati irodájában. Az új előfizetők most ingyen, a meglévő előfizetők pedig 1999 Ft-os áron juthatnak SMS-képes telefonkészülékhez.

Ingyenes telefonálás a Távközlési világnapon

A Monortel egyéni előfizetői az elmúlt évekhez hasonló módon, a távközlési világnap alkalmából idén május 17-én is egész nap korlátozás nélkül, teljesen ingyenesen telefonálhatnak a 29-es körzeten belül.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom