Connect with us

technokrata

Európában 2005-ben kezdődik majd a 3G forradalom

Kütyük

Európában 2005-ben kezdődik majd a 3G forradalom

Nyugat-Európában az idei esztendő végén már mintegy 5 millió harmadik generációs mobil készülék lesz használatban, azonban a 3G előfizetői tábor jelentős növekedésére 2005-ig mindenképpen várnunk kell – derül ki az Analysys Research piackutató cég legújabb tanulmányából.

A vállalat szakértői rávilágítanak arra, hogy míg 2003 végén 600 ezer, addig 2004 végén már 5,3 millió harmadik generációs mobilt fognak használni Nyugat-Európában, azonban a Telefónica Móviles, a Vodafone és a hasonló nagy operátorok csak a jövő esztendőben számíthatnak a 3G technológiák széles körben történő elterjedésére.

Ariel Dajes, a jelentés egyik készítője úgy véli, hogy 2005-öt követően rendkívül gyorsan növekedni fog a 3G nyugat-európai népszerűsége, és amennyiben minden jól megy, akkor 2009-ben tíz készülékből három már harmadik generációs lesz. Mint ismeretes, Japánban ekkortájt indítják majd be a negyedik generációs mobil szolgáltatásokat.

Az elmúlt hónapokban számos nagy európai mobil operátor indított be harmadik generációs adatátviteli szolgáltatásokat és arra számítunk, hogy 2004-ben, illetve 2005-ben többek közt az Orange, a T-Mobile és a TIM is be fog szállni ebbe az új piaci szegmensbe – nyilatkozta Dajes, majd hozzátette, hogy a mobil készülékek gyártásával foglalkozó cégek 2004 második felében várhatóan már megfelelő mennyiségű 3G mobilt fognak piacra dobni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp