Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb ingyenes, 1 GB-os tárhelyet kínáló e-mailszolgáltatás

Kütyük

Újabb ingyenes, 1 GB-os tárhelyet kínáló e-mailszolgáltatás

A Spymac neve hazánkban nem annyira ismert, elsősorban az USA-beli Mac-rajongók között népszerű. A cég teljesen lemásolta a Google lépését: 1 GB-nyi tárhelyet kínál ingyenesen, levelezési célokra.

A Spymac Mail szolgáltatás eddigi használói és az újonnan csatlakozók is részesülhetnek a megnövelt tárterület előnyeiből. Az ingyenes szolgáltatás igénybevételéhez nincs szükség egy meghatározott operációs rendszer használatára, azaz nem Mac OS-szel bíró internetezők előtt is nyitva áll a lehetőség. A Spymac oldala szerint ez ráadásul nem is jelenti olyan speciális reklámozási technológiák megjelenését, mint amilyenek a Google Gmail szolgáltatása kapcsán bukkantak fel (a levél tartalmához illeszkedő hirdetések).

A szolgáltatás elindítása még komolyabb jelzés az e-mailüzletben leginkább érdekelt Yahoo és Microsoft számára. Az előbbi ugyan a napokban jelentette be, hogy néhány felhasználójának ingyenesen megnövelte a rendelkezésére álló tárterületét 100 MB-ra, de a többség 4 MB-tal kénytelen beérni (avagy 50 dollárt kell kifizetnie a kapacitásbővítésért). A Hotmail hasonló, alig 2 MB-nyi értéke már szinte eltörpül a Spymac Mail és a Gmail lehetőségei mellett. Kevin April, a Spymac társalapítója szerint a két nagy internetes vállalatnak nagyobb mozgásteret kell adnia felhasználóinak, hogy ˝játékban˝ maradhassanak.

Maga a Spymac egyébként nem rendelkezik relatíve nagy felhasználói adatbázissal: körülbelül 47 ezer tagja van, ami az USA-ban kevésnek mondható – legalábbis a Yahoo-hoz és a Hotmailhez képest. Lépésével azonban helyzetelőnybe kerülhet, hiszen a Spymac lett az első olyan szolgáltató, aki ekkora tárhelyet kínál – ne felejtsük, a Google egyelőre még csak a tesztelési fázisnál tart.

April szerint a váltás nem is kerül túlságosan sokba cégének: az igazgató úgy véli, átlagosan 5 dolláros költségtöbbletet jelent személyenként az 1 GB-os határ fenntartása – ráadásul mindez jóval alacsonyabb, ha nem mindenki használja ki teljesen a lehetőségeit. Ekkora helyen egyébként hozzávetőleg 500 ezer üzenetoldalt lehet eltárolni, nyilatkozott April, aki közölte azt is, hogy a megnövekedett felhasználószámot az egyéb szolgáltatásaiknál (webhosting, aukciók stb.) tudják kamatoztatni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés