Connect with us

Hirdetés

technokrata

Friss GKM hírek a Westel 777mobil WAP-portálján

Kütyük

Friss GKM hírek a Westel 777mobil WAP-portálján

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Westel Mobil Távközlési Rt. együttműködése nyomán a GKM legfrissebb hírei és közérdekű információi a Westel 777mobil WAP-portálján keresztül is elérhetőek lesznek.

A szolgáltatás beindítását Gaál Gyula, a GKM politikai államtitkára és Sugár András a Westel Mobil Távközlési Rt. vezérigazgatója jelentette be sajtótájékoztatón 2004. március 25-én. Kiemelték, hogy ez az eszköz a szolgáltató minisztérium képét erősíti.

A GKM a jövőben nemcsak saját honlapján és ügyfélszolgálatán keresztül segíti a polgárokat, hanem a legkorszerűbb kommunikációs eszközöket is segítségül hívja. A legfontosabb cél az, hogy bárki helytől és időtől függetlenül, gyorsan, a lehető legegyszerűbben hozzáférjen az őt érintő és számára fontos információkhoz. A GKM közhasznú információkat szolgáltat a Minisztérium hazai és EU társfinanszírozású pályázatairól, a fogyasztóvédelem területéről, valamint a turizmust érintő adatokról, valamint a bejegyzett utazási vállalkozásokról. Ezek az információk már a sajtótájékoztató időpontjában elérhetőek a 777mobil WAP-portálon.

A szakminisztérium munkatársainak tapasztalata alapján az induló információkat úgy választották ki, hogy az valóban hasznos és figyelemkeltő legyen. A GKM által meghirdetett hazai és EU társfinanszírozott pályázatokról már eddig is több ezren kértek tájékoztatást. A hazai költségvetési forrásokon kívül az EU un. strukturális alapjai is lehetőséget biztosítanak. Ezek a kerete a Nemzeti Fejlesztési Terv. A WAP-portált felkeresők az Európai Uniós pályázatokon kívül a hazai költségvetési forrásból finanszírozott GKM pályázatokról is alapvető információt kaphatnak. A tárca ügyfélszolgálati munkája adta az alapot a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos kérdések és a gyakorlatban ezekre adott válaszok megfogalmazására.

Az ˝Utazás 2004 Kiállítás˝ után felerősödött az érdeklődés a turizmust érintő információk iránt. A statisztikai adatok mellett a bejegyzett utazási vállalkozások felsorolását is megtalálják azok, akik az együttműködésen alapuló szolgáltatást használják. Ez utóbbi jó példa arra is, hogy a 2004. március 24-i állapotot tükröző hivatalos, táblázatban összefoglalt nyilvántartás gyakorlat célokat szolgáljon. A GKM ezt a listát havonta frissíti és ezen keresztül az utazás megszervezése előtt, akár mobiltelefonról könnyedén megtekinthető az e területen működő vállalkozások adatbázisa.

A 777mobil népszerűségét jelzi, hogy a WAP-portál főoldalát hétvégén átlagosan 140-150 ezer alkalommal látogatják naponta, akik 24 óra alatt átlagosan közel 2 millió oldalt töltenek le. A Medián Webaudit mérése alapján a Westel 777mobil WAP-oldala a látogatottság alapján az internetes oldalak között hétvégén az első 5, hétköznap az első 10 között található.

Az adatbázis folyamatosan bővül, tartalmasabb lesz. A Minisztériumban remélik, hogy ennek nyomán a tárca honlapját még többen keresik fel részletesebb letölthető információkért.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés