Connect with us

Friss GKM hírek a Westel 777mobil WAP-portálján

Kütyük

Friss GKM hírek a Westel 777mobil WAP-portálján

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Westel Mobil Távközlési Rt. együttműködése nyomán a GKM legfrissebb hírei és közérdekű információi a Westel 777mobil WAP-portálján keresztül is elérhetőek lesznek.

A szolgáltatás beindítását Gaál Gyula, a GKM politikai államtitkára és Sugár András a Westel Mobil Távközlési Rt. vezérigazgatója jelentette be sajtótájékoztatón 2004. március 25-én. Kiemelték, hogy ez az eszköz a szolgáltató minisztérium képét erősíti.

A GKM a jövőben nemcsak saját honlapján és ügyfélszolgálatán keresztül segíti a polgárokat, hanem a legkorszerűbb kommunikációs eszközöket is segítségül hívja. A legfontosabb cél az, hogy bárki helytől és időtől függetlenül, gyorsan, a lehető legegyszerűbben hozzáférjen az őt érintő és számára fontos információkhoz. A GKM közhasznú információkat szolgáltat a Minisztérium hazai és EU társfinanszírozású pályázatairól, a fogyasztóvédelem területéről, valamint a turizmust érintő adatokról, valamint a bejegyzett utazási vállalkozásokról. Ezek az információk már a sajtótájékoztató időpontjában elérhetőek a 777mobil WAP-portálon.

A szakminisztérium munkatársainak tapasztalata alapján az induló információkat úgy választották ki, hogy az valóban hasznos és figyelemkeltő legyen. A GKM által meghirdetett hazai és EU társfinanszírozott pályázatokról már eddig is több ezren kértek tájékoztatást. A hazai költségvetési forrásokon kívül az EU un. strukturális alapjai is lehetőséget biztosítanak. Ezek a kerete a Nemzeti Fejlesztési Terv. A WAP-portált felkeresők az Európai Uniós pályázatokon kívül a hazai költségvetési forrásból finanszírozott GKM pályázatokról is alapvető információt kaphatnak. A tárca ügyfélszolgálati munkája adta az alapot a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos kérdések és a gyakorlatban ezekre adott válaszok megfogalmazására.

Az ˝Utazás 2004 Kiállítás˝ után felerősödött az érdeklődés a turizmust érintő információk iránt. A statisztikai adatok mellett a bejegyzett utazási vállalkozások felsorolását is megtalálják azok, akik az együttműködésen alapuló szolgáltatást használják. Ez utóbbi jó példa arra is, hogy a 2004. március 24-i állapotot tükröző hivatalos, táblázatban összefoglalt nyilvántartás gyakorlat célokat szolgáljon. A GKM ezt a listát havonta frissíti és ezen keresztül az utazás megszervezése előtt, akár mobiltelefonról könnyedén megtekinthető az e területen működő vállalkozások adatbázisa.

A 777mobil népszerűségét jelzi, hogy a WAP-portál főoldalát hétvégén átlagosan 140-150 ezer alkalommal látogatják naponta, akik 24 óra alatt átlagosan közel 2 millió oldalt töltenek le. A Medián Webaudit mérése alapján a Westel 777mobil WAP-oldala a látogatottság alapján az internetes oldalak között hétvégén az első 5, hétköznap az első 10 között található.

Az adatbázis folyamatosan bővül, tartalmasabb lesz. A Minisztériumban remélik, hogy ennek nyomán a tárca honlapját még többen keresik fel részletesebb letölthető információkért.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő