Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új motor, új felület – felfrissült köntösben a Terminal Fórum

Kütyük

Új motor, új felület – felfrissült köntösben a Terminal Fórum

A jobb használhatóság érdekében mind külsőleg, mind belső tekintetében megújult a Terminal Fórum.

Amint azt bárki tapasztalhatja, ha rákattint a fejlécben levő Fórum linkre, megújult a Terminal fóruma. A régebbi motor sebessége és szolgáltatásai számos esetben kívánnivalót hagytak maguk után, amit így az olvasók érdekeinek figyelembevételével lecseréltünk. A mai naptól kezdve a phpBB szolgáltatja az olvasók és a kérdezni, segíteni vágyók társalgásának hátterét.

Az új motor tetszetősebb, funkciógazdagabb felülettel várja a hozzászólni, informálódni vágyókat; ám a használat korántsem vált bonyolulttá. A korábbi állapotokhoz képest egyszerűbb és pontosabb a keresés, a hozzászólások könnyebben formázhatók, illetve utólag a hozzászóló által javíthatók is; egyértelműbbé vált a válaszadás is. Természetesen továbbra is csak regisztráció ellenében lehet használni a fórumot, az ezen már átesett felhasználók a konverzió során megkapták új felhasználónevüket is (további részletek a személyre szólóan kiküldött e-mailben, valamint a Fórum információs topikjában).

Fontos megemlíteni a korábbi motorhoz képest sokkal részletesebbé vált személyre szabás lehetőségét. A profil link alatt mindenki – természetesen bizonyos keretek között – saját ízlésére formálhatja a beállításokat. Lehetőség van az egyes csoportokból e-mailes értesítő kérésére is, a továbbiakban azonban elektronikus levél formájában nem lehet hozzászólni a fórum témáihoz.

Újdonság a Közlemények topiktípus megjelenése; ebben a fontosabb általános információkat osztják meg az adott csoport látogatóival a moderátorok. Hasonló feladatot tölt be a Kiemelt téma topik, mely az adott csoportban a hozzászólók által fontosnak tartott témák elkülönítését célozza. Lehetőség nyílik a moderátorok számára egy-egy téma lezárására is. A további funkciók áttekintésére a Fórum Gy.I.K. (gyakran ismételt kérdések) részében van lehetőség.

Az ˝öreg motorosnak˝ számító tagoktól türelmet kérünk az átállással kapcsolatos kellemetlenségekért, a megújult szolgáltatást még nem használók számára pedig örömmel ajánljuk a fórum kipróbálását. Bármilyen egyéb kérdésre a cikk írója szívesen válaszol.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés