Connect with us

Végre célba érnek az Egyesült Államokba küldött SMS-ek

Kütyük

Végre célba érnek az Egyesült Államokba küldött SMS-ek

Az AT&T által kínált új nemzetközi szöveges üzenetküldő szolgáltatás mobilfelhasználók milliót köti össze Magyarországon és az Egyesült Államokban.

Az AT&T Wireless ma bejelentette, hogy kibővítette nemzetközi SMS szolgáltatásait, és lehetővé tette SMS üzenetek küldését a felhasználók számára Magyarország és az Egyesült Államok között. Az AT&T Wireless már 24 európai – és világszerte még több tucat – országban működő kölcsönös nemzetközi SMS szolgáltatása segítségével a mobilfelhasználók kapcsolatot tarthatnak egyesült államokbeli családtagjaikkal, barátaikkal és munkatársaikkal.

A londoni KRC kutatóintézet friss felmérése szerint a nagy-britanniai SMS-ezők 66%-ának az a téves elképzelése volt, hogy SMS-eik elérik amerikai partnereiket – valószínűleg egész Európában sokan osztották ezt a téves nézetet.

Az AT&T Wireless azonban mostantól valóban áthidalja az Atlanti-óceánt. Az AT&T Wireless nemzetközi SMS szolgáltatása jelenleg 50 országban, 120 mobilszolgáltató – köztük a magyarországi Westel, Pannon GSM és Vodafone – segítségével áll a felhasználók rendelkezésére, és elérhetővé vált a világ mobilfelhasználóinak többsége számára.

˝Az AT&T Wireless élen jár abban, hogy kielégítse a mobilfelhasználók milliárdjainak az SMS szolgáltatások iránti egyre növekvő igényeit˝ – mondta Glenice Maclellan, az AT&T Wireless SMS szolgáltatási egységének alelnöke. ˝Sokan, különösen az európaiak, a szöveges üzenetet a barátokkal és a családdal folytatott kommunikáció legkedveltebb formájának tartják. Az AT&T Wireless globális lefedettsége nagyon fontos számukra, mivel szeretteik és munkatársaik így csupán egy szöveges üzenetnyi távolságra vannak˝.

Kutatási eredmények
Az AT&T megbízásából a KRC kutatóintézet által Nagy-Britanniában végzett felmérés eredményei a következőkben foglalhatók össze:
-A szöveges üzeneteket (SMS) küldők több mint 66%-ának nem volt tudomása arról, hogy az egyesült államokbeli felhasználókhoz nem jut el nemzetközi szöveges üzenete.
-A mobilfelhasználók 60%-a hajlamosabb lenne üzenetet küldeni az Egyesült Államokba akkor, ha biztosan tudná, hogy az üzenet eljut a címzetthez.
-A mobilfelhasználók kétharmada úgy véli, hogy könnyebb lenne a kapcsolattartás az egyesült államokbeli családtagokkal, barátokkal és ismerősökkel, ha tudná, hogy azok megkapják szöveges üzeneteiket.
Ezek a kutatási eredmények azt sugallják, hogy az AT&T Wireless vezető szerepe a nemzetközi szöveges üzenetek képességeinek kibővítésében hozzájárul majd ahhoz, hogy növekedjék a szöveges üzenetek használata és elfogadottsága az Atlanti-óceán mindkét partján.

Árazás és elérhetőség
Jóformán minden magyarországi mobil-előfizető válthat szöveges üzenetet a körülbelül 20 millió, kompatibilis készülékkel rendelkező AT&T Wireless előfizetővel. A szolgáltatás árazása változó lehet, a szolgáltató és az előfizető elképzeléseinek megfelelően. Az európai mobilfelhasználónak csupán az ország kódját és a mobil hívószámot kell beütnie telefonjába ahhoz, hogy egy AT&T Wireless előfizetőnek szöveges üzenetet küldjön. Az Egyesült Államokban az AT&T Wireless előfizetői válaszolhatnak a szöveges üzenetekre vagy kezdeményezhetik a küldést más országokba 0,25 amerikai dollár fejében. A mobilszolgáltatók többségével szemben az AT&T Wireless előfizetői csak a küldött szöveges üzenetekért fizetnek, tehát korlátlan számú szöveges üzenethez juthatnak hozzá ingyen. Emellett az AT&T Wireless Next Generation (Új Generáció) GSM/GPRS előfizetői külföldi tartózkodásuk idején különböző hálózatokon roamingolhatnak, valamint telefonjukról üzeneteket küldhetnek az Egyesült Államokba és más országokba, és üzeneteket is kaphatnak onnan egyenként 0,50 dollárért. Magyarország mellett az AT&T Wireless jelenleg nemzetközi szöveges üzenetküldő szolgáltatást nyújt Belgiumban, Dániában, Írországban, Svájcban, Olaszországban és Spanyolországban is. A vállalat az év során folytatja nemzetközi szöveges üzenetküldő szolgáltatásának kiterjesztését.

Vezető szerep az üzenetküldési szolgáltatások terén
Az AT&T nemzetközi SMS küldő szolgáltatásának kiterjesztése a vállalat szöveges üzenetek terén kidolgozott innovatív megoldásaihoz tartozik. Az AT&T Wireless 2001. novemberében elsőként tette lehetővé előfizetői számára, hogy szöveges üzeneteket küldjenek jóformán minden egyesült államokbeli mobiltelefonra, a mobilszolgáltató kilététől függetlenül, csupán a címzett telefonszámának ismeretében. 2002. júliusában az AT&T Wireless elsőként vezette be az Egyesült Államokban a színes üzenetküldést. 2003. februárjában a vállalat az Egyesült Államokban bevezette a multimédiás üzenetküldő szolgáltatást (MMS), lehetővé téve az előfizetőknek, hogy színes képeket, animációkat, szöveges és hang elemeket kapcsoljanak össze és küldjenek el, illetve kapjanak mobiltelefonjukon keresztül. A múlt év májusi ˝American Idol˝ döntőre rekord számú szavazat érkezett szöveges üzenetek formájában, és ezzel az AT&T Wireless nevéhez fűződik az az esemény, amelynek kapcsán világszinten a legtöbb szöveges üzenetet küldték egy szolgáltatón keresztül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő