Connect with us

technokrata

Nemzetismereti internetes oldal indult

Kütyük

Nemzetismereti internetes oldal indult

Hasznos ismeretek Magyarország történelméről és kultúrájáról – az Interneten.

A ˝Haza, a magasban˝ című, kétkötetes tankönyv már az Interneten is elérhető; a weblapot kedden mutatták be a fővárosi Balassi Bálint Intézetben. Maga a könyv egyébként elsősorban a nyugat-európai és a tengeren túl élő szórványmagyarság számára készült. A több száz oldalas, illusztrációkban gazdag kiadványból szerte a világon már közel tízezer példányt adtak el.

Visszatérve a webhelyre: az oldalak tartalmi része a tankönyv szerkezetére alapul; a történelem, az irodalom, a nyelvismeret, a nemzeti jelképek és a Kárpát-medence földrajza külön-külön fejezetet kapott, illetve a külföldön élő magyarokról is tájékoztat a digitális változat. A webhelyen fórum és linkgyűjtemény is található, valamint különböző, népünkkel kapcsolatos zenéket (a magyar és a székely Himnusz, a Szózat, a Rákóczi induló stb.) is meg lehet hallgatni.

A Balassi Bálint Intézet főigazgatója, Ujváry Gábor kiemelte, hogy a honlap folyamatos fejlesztés alatt áll, főleg tartalmi szempontokat tekintve. Példának okáért említethető a hamarosan elkészülő angol nyelvi változat, valamint különböző versenyek indulása is várható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák