Connect with us

Hirdetés

technokrata

CeBIT 2004: a Nokia új fejezetet nyit a mobilitás történetében

Kütyük

CeBIT 2004: a Nokia új fejezetet nyit a mobilitás történetében

A németországi Hannoverben évente megrendezett, fogyasztói elektronikai cikkek vásárán, a CeBIT 2004-en a Nokia egy sor olyan terméket és megoldást mutatott be, amelyek a mobilitás fejlődését és a Nokia ˝Mobilizálódó világ˝-ról alkotott elképzelését testesítik meg.

A bemutatott új termékek egyike a Nokia 7610 smarttelefon, a Nokia első megapixeles képkezelő készüléke, amely kényelmes fényképezést és videózást, nyomtatást, képtárolást, illetve képtovábbítást biztosít. A Nokia számos kiegészítő képkezelő tartozékot is a nyilvánosság elé tárt, például a Nokia képtároló albumot, a Nokia képnézőt, egy új, továbbfejlesztett autó kihangosítót, valamint a GSM telefonokba beépített rádiófrekvencia-azonosítót (RFID). A Nokia emellett az N-Gage platformon bemutatta a Pocket Kingdom: Own the World című, a világon elsőként kifejezetten többszereplősre tervezett, online mobiljátékot.

A Nokia CeBIT 2004 standjára látogatók a mobilkészülékek, tartozékok széles skáláját tekinthetik meg, továbbá képkezelő, zenei, és mobiltartalmakat megjelenítő alkalmazásokkal, illetve a vállalati szektor számára készült termékekkel és szolgáltatásokkal is megismerkedhetnek. A fogyasztói elektronikai cikkek iránt érdeklődők ezen kívül a legújabb mobiltechnológiák, például az EDGE, a Push to Talk (adó-vevő szolgáltatás), a WCDMA, és a streaming bemutatóit is megtekinthetik.

˝A mobilitás iparág már nem csupán mobiltelefonokról vagy infrastruktúráról szól, hanem a digitális iparág szerves részévé vált. A háztartási elektronika, a kommunikáció, az informatika és a médiaipar átalakulóban van, a Nokia pedig kulcspozícióban található ahhoz, hogy vonzó termékeivel és kiemelkedő műszaki tudásával a folyamat élére álljon˝ -mondta Juha Putkiranta, a Nokia Imaging (képkezelő) üzletágának alelnöke. ˝A CeBIT 2004-en a digitális konvergenciában rejlő hatalmas lehetőséget illusztráló, innovatív termékekkel és megoldásokkal megjelenő Nokia alátámasztja a vállalatnak az iparágban és műszaki téren megszerzett vezető szerepét˝.

Hangkommunikációtól a képi kommunikációig
A Nokia a képkezelő készülékek gazdagodó portfoliója, valamint a mobil képkezelési üzleti rendszer globális elfogadtatása révén tovább terjeszkedik a hangkommunikációtól a vizuális kommunikáció irányába. A Nokia 7610 smarttelefonnal megjelent a vállalat első megapixeles (1152×864) képkezelő készüléke. A kiváló minőségű objektívvel, négyszeres digitális zoommal, és önkioldóval felszerelt Nokia 7610 kamera-telefon gazdag multimédiás üzenetküldést, e-mailt, internet böngészést, 72 MB-ig bővíthető memóriát, USB-t, Bluetooth kapcsolatot tartalmaz, emellett a Java technológia támogatását is biztosítja.

A ma bemutatott Nokia képtároló album 20 GB tárolókapacitású winchesterén digitális képek, videofelvételek és üzenete raktározhatók el, amelyek távirányító segítségével a tévéképernyőn tekinthetők és oszthatók meg, rendszerezhetők és szerkeszthetők. A szintén távirányítóval ellátott SU-5 Nokia képnéző otthon és a munkahelyen is használható képek megtekintésére és megosztására a tévé képernyőjén vagy videokivetítőn.

A világ első, kifejezetten többszereplős online mobiljátéka
A Nokia a Segával együttműködésben ma az N-Gage játékgépen bemutatta a Pocket Kingdom: Own the World játékot, amely a világ első, kifejezetten többszereplős online mobiljátéka. A játék résztvevőinek egy erős online birodalmat kell felépíteniük, miközben az egész világról érkező, több ezer hódítóval kell megküzdeniük. A látogatók az N-Gage pavilon területén kipróbálhatják a legújabb N-Gage játékokat és megismerkedhetnek az N-Gage arénával, az egyedülálló mobiljátékos közösséggel.

A Nokia standon számos Forum Nokia fejlesztő is jelen van. A Forum Nokia bemutatótéren a legújabb innovatív mobilszoftver alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal ismerkedhetünk meg a szórakoztatás, vállalati és hatékonyságnövelés világából, ideértve a mobil interaktív televíziózást, a mobil útvonalkeresést, a háromdimenziós időjárás-jelentést, a fotóblog alkalmazásokat és a többszereplős játékokat. A több mint 1,35 millió regisztrált taggal rendelkező Forum Nokia a mobilalkalmazás-fejlesztők legkiterjedtebb közössége a világon.

Egy gombnyomás, és indulás … autóval, RFID … Nokia mobilban
Az autós kommunikáció a CK-7W Nokia továbbfejlesztett autó kihangosítóval válik még rugalmasabbá. A Bluetooth technológiának és a Pop-Port csatlakozásnak köszönhetően a felhasználók e két kapcsolódási mód közül választhatnak, és többféle mobiltelefont használhatnak együtt az eszközzel. A Nokia egy másik autós kihangosító megoldást is bemutatott: a Pop-Port csatlakozóval ellátott Nokia BHF-3 kihangosító a gépkocsi első ülésén a fejtámla rúdjaira erősíthető fel.

A CeBIT 2004-en a Nokia mobil RFID (rádiófrekvenciás-azonosító) csomag is bemutatkozott. A Nokia 5140 telefonnal együtt megjelenő Nokia mobil RFID csomag az első GSM telefonnal egybeépített, rádiófrekvenciás-azonosító olvasására képes termék. Egy intelligens adóegység megérintésével a felhasználó Nokia telefonja egyes funkcióit indíthatja el: például hívást kezdeményezhet, szöveges üzenetet küldhet, adatbázisokhoz férhet hozzá, vagy új adatsort vihet be.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés