Connect with us

Hirdetés

technokrata

A színes kijelzős készülékek a mobilpiac mozgatórugói

Kütyük

A színes kijelzős készülékek a mobilpiac mozgatórugói

A tavalyi esztendőben minden korábbinál több mobiltelefon talált gazdára és az előrejelzések azt mutatják, hogy a piac idén tovább fog növekedni.

A Nikkei Market Access piackutató cég felméréseiből kiderül, hogy 2003-ban világszerte mintegy 518 millió mobil készüléket adtak el, ami éves szinten közel 25 százalékos növekedést jelent. Szakértők szerint ez a jelentős növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy az újabbnál újabb, a legtöbb esetben immár színes kijelzővel és digitális fényképezőgéppel rendelkező telefonok vásárlásra ösztönzik az embereket, e mellett pedig ugyancsak fontos tényező, hogy Kínában, Indiában, Oroszországban és az egyéb fejlődő országokban mostanság rengeteg új előfizetőt regisztrálnak a szolgáltatók.

A Nikkei Market Access adatai szerint 2003 első negyedévében 27 millióval kevesebb mobiltelefont adtak el, mint 2002 utolsó negyedévében, azonban ez csak egy ideiglenes megtorpanás volt, hiszen például az esztendő második negyedévében már mintegy 100 millió, a negyedik negyedévben pedig közel 160 millió mobil talált gazdára. A piackutatók előrejelzései szerint egyébként idén várhatóan 543 millió darab mobiltelefont fognak eladni globálisan.

Érdekes adat, hogy 2003-ban közel háromszor annyi színes kijelzős készülék került forgalomba, mint 2002-ben, ennek köszönhetően a színes kijelzős mobiltelefonok piaci részesedése megközelítette az 50 százalékot.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés