Connect with us

A TIME magazin 80 éves története az Interneten

Kütyük

A TIME magazin 80 éves története az Interneten

A HP Digital Asset Management technológiája segítségével kiépített digitális archívum 1923-tól kezdve tartalmazza a TIME magazin kiadásait.

A HP és a TIME digitális archívumot hoznak létre a magazin elindítása óta megjelent valamennyi lapszámból. Az online hírarchívumban az érdeklődő olvasók, tanárok és történészek részletesen olvashatnak az elmúlt 80 év világtörténelmét alakító valamennyi eseményről. A TIME-hoz hasonló nagyságrendű nyomtatott kiadványok kategóriájában egyedülálló digitális archívum megtervezése, kiépítése és bevezetése a HP Digital Asset Management technológiája segítségével történik. A HP Digital Asset Management technológiát alkotó termékek, rendszerek és szolgáltatások a kiinduló anyagrögzítéstől kezdve a tartalom összeállításán keresztül a tárolásig, az archiválásig és a visszakeresésig, teljes körűen támogatják a „rich media” tartalomkészítés és kezelés folyamatát.

A TIME terjedelmes nyomtatott archívumának online kiterjesztéseként működő digitális híradatbázis létrehozásában a HP Adaptive Enterprise (Alkalmazkodó Nagyvállalat) stratégiája is fontos szerepet játszik. A TIME digitális archiválási rendszerének kiépítése során a HP Adaptive Enterprise megoldásai – a HP OpenView Adaptive Management felügyeleti szoftver, ipari szabványos HP ProLiant szerverek, HP StorageWorks rendszerek, a HP Labs által kifejlesztett speciális szoftverek és professzionális HP-szolgáltatások – segítségével olvassák be, optimalizálják és mentik el a TIME egyes számaiban található információkat.

„Tekintve, hogy a TIME papíralapú archívumából csupán néhány teljes példány létezik, ez a kezdeményezés jóval hozzáférhetőbbé teszi a nagyközönség számára a TIME oldalain megjelenített történelmet. Az archívum egyedülálló kutatási lehetőséghez juttatja a szakembereket és az érdeklődőket, és meggyőződésem, hogy még értékesebbé teszi olvasóink szemében jelenlegi TIME-előfizetésüket.˝ – nyilatkozta Taylor C. Gray, a TIME marketingügyekért felelős társkiadója.

Az archívum szöveges állományait teljes körűen kereshető formátumban is elérhetővé teszik majd a TIME webhelyén, a TIME.com címen. Az online archívum várhatóan májusban kezdi meg működését.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom