Connect with us

technokrata

Siemens: 30 új mobil az idén, 2010-ben pedig már csak 3G készülékek

Kütyük

Siemens: 30 új mobil az idén, 2010-ben pedig már csak 3G készülékek

Németország vezető mobiltelefon gyártója, a Siemens Mobile idén több mint harminc vadonatúj készüléket fog bejelenteni.

Erről Rudi Lamprecht, a vállalat vezetője beszélt a Financial Times című üzleti lapnak. Lamprecht elmondta, hogy a Siemens Mobile 2004-ben világszerte legalább 45 millió mobiltelefont szeretne eladni, ily módon pedig közel 10 százalékos részesedést szeretne szerezni a piacon. Összehasonlításképp, a cég az elmúlt esztendőben 39,1 millió darab mobil készüléket hozott forgalomba. Lamprecht utalt arra, hogy a Siemens Mobile 2003-ban minden korábbi eladási rekordot megdöntött, és erre várhatóan az idén is képes lesz, ugyanis előrejelzések szerint 2004-ben a szektorban mintegy 10 százalékos növekedésre van kilátás.

A napokban a franciaországi Cannes-ban zajló 3GSM Világkonferencia keretein belül a Siemens Mobile első embere elárulta, hogy a cég legújabb harmadik generációs (UMTS) mobiltelefonja valamikor az idei év végén, vagy a jövő év elején fog bemutatkozni. Lamprecht víziója szerint egyébként 2010-ben már csak és kizárólag harmadik generációs Siemens telefonok lesznek jelen a piacon.

A müncheni székhelyű gyártó aktuális 3G mobiltelefonja, a Siemens U15 meglehetősen borsos, 1.049 eurós áron kapható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák