Connect with us

A Samsung műholdas DMB (digitális multimédia) lapkát fejleszt a mobiltelefonokhoz

Kütyük

A Samsung műholdas DMB (digitális multimédia) lapkát fejleszt a mobiltelefonokhoz

A Samsung Electronics elkészítette a világ első digitális multimédia-tartalmat műholdon keresztül közvetítő (DMB) mikrochipjét mobiltelefonokhoz.

A mobiltelefonokhoz készült műholdas DMB lapka rendkívül magas szintű integrálást igényel, így a Samsung Electronics kikövezte az utat a műholdas DMB komponensek bevezetéséhez. A műholdas DMB a jövő generációs műsorszóró formátumok egyik legfeltűnőbb típusa. A szolgáltatás bárhol elérhető lesz a mobil használók számára, akár gépjárműbe épített terminálokon, akár mobiltelefonon keresztül.

A Samsung a ˝rendszer egy lapkán˝ (system-on-a-chip – SOC) technológiát alkalmazta, mely lehetővé teszi, hogy a műholdas DMB mikrochip az adott egyedi felhasználó jeleit kiválassza a műholdról érkező milliárdnyi jel közül, és azokat jó minőségű mozgóképpé alakítsa át. Az eszköz a szolgáltatás költségeit is kiszámlázza, és képes a felhasználó azonosítására. A Samsung által tervezett eszköz rendkívül hatékony energiafelhasználású.

A Samsung szóvivője szerint: ˝Elkészítettük a mobiltelefonokhoz a világ első műholdas DMB mikrochipjét. Ez a fejlesztés kikövezte számunkra az utat, hogy vezetővé válhassunk a különféle mobil termékek előállításának alaptechnológiája területén. Reményeink szerint a munkánk felgyorsítja a műholdas digitális multimédia-szolgáltatások (DMB) piacának üzleti alapokra helyezését˝.

A Samsung Electronics célul tűzte ki egy az új lapkával felszerelt mobiltelefon piacra dobását a műholdas DMB szolgáltatás beindulásáig.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom