Connect with us

Invitel-Ericsson: költséghatékony szélessávú hálózat, a kistelepüléseknek is

Kütyük

Invitel-Ericsson: költséghatékony szélessávú hálózat, a kistelepüléseknek is

Az Invitel és az Ericsson Magyarország keretszerződést írt alá Ethernet DSL Access rendszer telepítésére és rendszerintegrációs munkákra.

Az Ethernet DSL Access (EDA) technológia lényege, hogy a hagyományos ADSL kiépítéstől eltérően nincsen szükség viszonylag drága ATM alapú felhordóhálózatra, helyette a már jól megszokott, költséghatékony Ethernet hálózati elemek használhatók. Ugyanígy nincsen szükség nagy kapacitású központi ADSL berendezésekre: az Ericsson Ethernet DSL Access technológia egészen kicsi, 10 – 12 előfizető kiszolgálására alkalmas dobozokból épül fel, ugyanakkor szinte korlátlanul bővíthető. A rendszer lehetővé teszi a multimédia és egyéb adatszolgáltatások elérését is.

Sárecz Zsolt, az Invitel üzemeltetési vezérigazgató-helyettese szerint: „Az EDA technológia fontos eszköz ahhoz, hogy az Invitel a szolgáltatási területein szinte minden DSL igényt ki tudjon elégíteni a jövőben, hiszen az új eszközök révén jelentősen lecsökken az a településméret, ahová gazdaságosan telepíthető szélessávú Internet”.

A szélessávú hozzáférés számos előnye közül – a nagy sebesség mellett – talán a legfontosabb, hogy az előfizetők állandó havidíj fejében, további telefonköltség nélkül, akár éjjel-nappal internetezhetnek.

„Mivel az EDA-rendszer igen gazdaságosan telepíthető, akár kis lélekszámú településeken is, utat nyithat a szélessávú szolgáltatások gyors és széleskörű elterjedéséhez, ami nagy lépést jelent az információs társadalom felé.” – nyilatkozta Hunkár András, az Ericsson Magyarország ügyfél-menedzsere.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom