Connect with us

A Nokia és a Samsung egyesíti erejét az adó-vevő szolgáltatás elterjesztése érdekében

Kütyük

A Nokia és a Samsung egyesíti erejét az adó-vevő szolgáltatás elterjesztése érdekében

A Nokia és a Samsung tegnap együttműködési megállapodást írt alá a cellás hálózaton működő adó-vevő technológia (push to talk; PoC) tömegpiaci bevezetéséről.

A megállapodás szerint a Samsung 2004 és 2005 folyamán a Nokia PoC technológiáján alapuló push to talk funkciót biztosít számos készülékén.

A Nokia az adó-vevő technológia biztosításán túl elvégzi az interoperabilitási próbát, és támogatást is nyújt a Samsung számára. A Nokia push to talk technológiája nyílt specifikáción alapul, és zavartalan átmenetet biztosít a hamarosan megjelenő OMA- (Nyílt Mobilszövetség) szabvány felé. A nyílt specifikációkon és szabványokon alapuló megoldások kulcsszerepet játszanak az adó-vevő szolgáltatás interoperabilitásának garantálásában, és a szolgáltatás tömeges elterjedésében.

˝A Nokia világelső adó-vevő technológiája versenyképes platformul szolgál a kereskedelemben megjelenő, adó-vevővel felszerelt telefonok számára˝ – mondta Andrew Park, a Samsung K&F részlegének alelnöke. ˝2004 és 2005 folyamán több, adó-vevővel felszerelt készülékkel jelenünk meg. Úgy véljük, hogy a Nokia által támogatott nyílt specifikációk kulcsszerepet játszanak abban, hogy ez az izgalmas szolgáltatás világszerte eljusson ügyfeleinkhez˝.

A Nokia tagja a PoC-kal kapcsolatos követelményeket kidolgozó iparági konzorciumnak. A PoC szabványosítása a Nyílt Mobilszövetségen belül zajlott le 2003 augusztusában. A korai piaci jelenlét érdekében a Nokia 2003 októberében mutatta be hordozó szintű hálózati adó-vevő termékeit. Ugyanezen év novemberében a Nokia a világ első adó-vevő GSM telefonját, a Nokia 5140-et mutatta be. A Nokia világszerte több mint harminc szolgáltatóval együtt teszteli az adó-vevő technológiát.

˝A vezető szolgáltatók világszerte érdeklődnek a push to talk technológia iránt, idén pedig tanúi lehetünk majd a kereskedelmi adó-vevő szolgáltatás elindulásának˝ – mondta Kai Öistämo, a Nokia Mobile Phones részlegének alelnöke. ˝Várakozásaink szerint az adó-vevő technológia pont olyan alapszolgáltatásává válik majd a telefonokon, mint manapság a rövid szöveges üzenetküldés˝.

A Nokia 2004 folyamán adó-vevő funkcióval felszerelt GSM telefonok teljes választékát mutatja majd be, köztük számos, a Symbian operációs rendszeren alapuló készülékkel. 2005-től az adó-vevő szolgáltatás minden GPRS/WCDMA Nokia telefonon megtalálható lesz.

A mobiltelefon-felhasználók a PoC technológia révén adó-vevőként használhatják készüléküket, azaz egy előre meghatározott csoporttal vagy személlyel egyetlen gombnyomás révén beszélgethetnek. A PoC új, közvetlen megoldást kínál a négyszemközti, illetve egy személy és egy csoport közötti kommunikációra. A PoC főleg akkor hasznos, amikor a felhasználó időnként, de rendszeresen kíván ugyanazzal a személlyel vagy csoporttal kommunikálni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő