Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia és a Samsung egyesíti erejét az adó-vevő szolgáltatás elterjesztése érdekében

Kütyük

A Nokia és a Samsung egyesíti erejét az adó-vevő szolgáltatás elterjesztése érdekében

A Nokia és a Samsung tegnap együttműködési megállapodást írt alá a cellás hálózaton működő adó-vevő technológia (push to talk; PoC) tömegpiaci bevezetéséről.

A megállapodás szerint a Samsung 2004 és 2005 folyamán a Nokia PoC technológiáján alapuló push to talk funkciót biztosít számos készülékén.

A Nokia az adó-vevő technológia biztosításán túl elvégzi az interoperabilitási próbát, és támogatást is nyújt a Samsung számára. A Nokia push to talk technológiája nyílt specifikáción alapul, és zavartalan átmenetet biztosít a hamarosan megjelenő OMA- (Nyílt Mobilszövetség) szabvány felé. A nyílt specifikációkon és szabványokon alapuló megoldások kulcsszerepet játszanak az adó-vevő szolgáltatás interoperabilitásának garantálásában, és a szolgáltatás tömeges elterjedésében.

˝A Nokia világelső adó-vevő technológiája versenyképes platformul szolgál a kereskedelemben megjelenő, adó-vevővel felszerelt telefonok számára˝ – mondta Andrew Park, a Samsung K&F részlegének alelnöke. ˝2004 és 2005 folyamán több, adó-vevővel felszerelt készülékkel jelenünk meg. Úgy véljük, hogy a Nokia által támogatott nyílt specifikációk kulcsszerepet játszanak abban, hogy ez az izgalmas szolgáltatás világszerte eljusson ügyfeleinkhez˝.

A Nokia tagja a PoC-kal kapcsolatos követelményeket kidolgozó iparági konzorciumnak. A PoC szabványosítása a Nyílt Mobilszövetségen belül zajlott le 2003 augusztusában. A korai piaci jelenlét érdekében a Nokia 2003 októberében mutatta be hordozó szintű hálózati adó-vevő termékeit. Ugyanezen év novemberében a Nokia a világ első adó-vevő GSM telefonját, a Nokia 5140-et mutatta be. A Nokia világszerte több mint harminc szolgáltatóval együtt teszteli az adó-vevő technológiát.

˝A vezető szolgáltatók világszerte érdeklődnek a push to talk technológia iránt, idén pedig tanúi lehetünk majd a kereskedelmi adó-vevő szolgáltatás elindulásának˝ – mondta Kai Öistämo, a Nokia Mobile Phones részlegének alelnöke. ˝Várakozásaink szerint az adó-vevő technológia pont olyan alapszolgáltatásává válik majd a telefonokon, mint manapság a rövid szöveges üzenetküldés˝.

A Nokia 2004 folyamán adó-vevő funkcióval felszerelt GSM telefonok teljes választékát mutatja majd be, köztük számos, a Symbian operációs rendszeren alapuló készülékkel. 2005-től az adó-vevő szolgáltatás minden GPRS/WCDMA Nokia telefonon megtalálható lesz.

A mobiltelefon-felhasználók a PoC technológia révén adó-vevőként használhatják készüléküket, azaz egy előre meghatározott csoporttal vagy személlyel egyetlen gombnyomás révén beszélgethetnek. A PoC új, közvetlen megoldást kínál a négyszemközti, illetve egy személy és egy csoport közötti kommunikációra. A PoC főleg akkor hasznos, amikor a felhasználó időnként, de rendszeresen kíván ugyanazzal a személlyel vagy csoporttal kommunikálni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés