Connect with us

Továbbfejlődik a Microsoft online játékszolgáltatása

Kütyük

Továbbfejlődik a Microsoft online játékszolgáltatása

Az Xbox Live Redmond tervei szerint új funkciókkal egészül ki, mint amilyen például a (limitált) adattárolás lehetősége.

Egyelőre Tsunami kódnévre hallgat az új funkciók gyűjteménye, mely még tervezési fázisban van; a Microsoft pénteki bejelentésén azonban világossá tette, hogy még idén elő kívánnak rukkolni vele. Az újdonságok közül az egyik legnépszerűbb bizonyára az online adattárolás (˝title-managed online storage ˝) lesz, melynek révén a konzoljátékosok (akikből szerte a világon már több mint 750 ezer van) a Microsoft hálózatán keresztül tárolhatnak és oszthatnak meg majd adatokat. Ez utóbbi egyébként felerősítette azokat a vélekedéseket, miszerint az új Xboxban már nem lesz háttértároló eszköz. A merevlemez elhagyása ugyanis jelentős költség- és méretcsökkentő tényező lehet, s az adatok tárolását a fenti funkcióval gyakorlatilag észrevétlenül meg lehetne oldani.

Olyan fejlesztések is tervbe vannak véve, melyek a közösségi életet segítenék elő. A Microsoft közlése szerint lehetőséget kívánnak biztosítani arra a kiadóknak és a játékoscsoportoknak egyaránt, hogy versenyeket rendezzenek bizonyos játékokkal. Ezenfelül megjelenne az MSN Messenger azonnali üzenőprogram használata is, hogy ennek révén találhassanak a felhasználók azonos érdeklődési körrel bíró barátokat, játékostársakat.

Redmond nem közölt semmint a hangüzenő funkcióról, de egyes játékoldalak tudni vélik, hogy erre lehetőség lesz. A Tsunami egyes file-jai ugyanis arra engednek következtetni, hogy a játékosok rövid hangüzeneteket hagyhatnak majd egymásnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom