Connect with us

technokrata

A Sun, a Motorola, a Nokia, a Siemens és a Sony Ericsson elindította a Java Verified programot

Kütyük

A Sun, a Motorola, a Nokia, a Siemens és a Sony Ericsson elindította a Java Verified programot

A mobil iparág élvonalbeli szereplői, a Motorola, a Nokia, a Siemens, a Sony Ericsson és a Sun Microsystems elindították a ˝Java Verified˝ nevű programot, melynek célja, hogy egységesítse a mobiltelefonok Java-alkalmazásainak bevizsgálásának és minősítésének folyamatát.

Az új programot – amely a várakozások szerint csökkenti a fejlesztési költségeket és felgyorsítja az új szoftverek piaci bevezetését – a Sun, a Java technológia kidolgozója és legfontosabb fejlesztője fogja felügyelni és működtetni.

A Java Verified program elindulásához mindössze hét hónapra volt szükség a 2003 júniusi együttműködési tervek bejelentése óta. A program keretében a mobilszolgáltatók minőségi mobil Java-alkalmazások (például játékok, filmkritikák és új videoklipek) széles köréhez férhetnek hozzá, amelyekkel bővíthetik az előfizetők számára kínált szolgáltatásaikat. Az alkalmazások gyorsabban és hatékonyabban lesznek hasznosíthatók, hiszen az egységes tesztkritériumok miatt lényegesen kevesebb bevizsgálásra lesz szükség a különböző terjesztési csatornákhoz.

A programhoz való csatlakozás érdekében a mobilszolgáltatóknak mindössze regisztrálniuk kell magukat a www.javaverified.com címen, benyújtott alkalmazásaikat pedig a világ különböző helyein található tesztközpontok értékelik. A vizsgálatok köre kiterjed az alkalmazás indítására, a felhasználói felületre, a kínált funkcionalitásra, a biztonságra, valamint a hálózati és lokalizációs funkciókra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp