Connect with us

technokrata

5 millió letöltés a megújult Napster hálózatából

Kütyük

5 millió letöltés a megújult Napster hálózatából

A fizetős Napster lassan ugyanolyan népszerűvé válik, mint annak idején az ingyenes (ámde illegális) változat.

A Roxio mindent megtesz, hogy újra népszerűvé tegye a Napstert – az októberi indulást követően számos alkalommal megpróbálták felhívni magukra a felhasználók figyelmét. Először bejelentették, hogy feltöltőkártyával is beszerezhetők online a dalok (elősegítendő azok bekapcsolódását a hálózatba, akik nem rendelkeznek hitelkártyával); majd egy amerikai egyetem diákjai számára kínáltak kedvezményes zeneletöltési lehetőséget (ez utóbbi azonban nem aratott osztatlan lelkesedést a nebulók körében). December elején hirdették meg legújabb akciójukat, melynek révén ingyenes betekintést nyújtanak a megújult szolgáltatásba.

Egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban van lehetőség a Napster 2.0 használatára, Európában csak az idei év során kívánnak megjelenni a szolgáltatással, nyilatkozta a Roxio egyik szóvivője. Várhatóan sokáig nem fogják már halogatni az öreg kontinensen való megjelenést, mert a fizetős zeneletöltés egyre népszerűbbé válik, s a Napster ezt minden bizonnyal igyekszik meglovagolni.

Maga a havi tíz dollárért igénybe vehető szolgáltatás is kedvelt az internetezők körében: a Roxio jelentése szerint alig négy hónap alatt több mint 5 millió dalt értékesítettek. Igaz, hogy az Apple zeneboltjának hasonló területről származó, több tízmilliós értékeitől ez jelentősen elmarad, de a korábban CD- és DVD-író programjáról ismert vállalat azon számítása, hogy a márkanév hozzásegíti őket a piac egy jelentős részének megszerzéséhez, beválni látszik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák