Connect with us

technokrata

Az IBM és a Nokia még mobilabbá teszi a vállalati világot

Kütyük

Az IBM és a Nokia még mobilabbá teszi a vállalati világot

Az IBM és a Nokia az informatika és a kommunikáció világa közötti kapcsolatot még szorosabbá fonva ma arról számolt be, hogy a két vállalat közösen hoz majd létre a munkaerő fokozott mobilitását biztosító mobilmegoldásokat.

A Nokia kommunikátor-platformja és az IBM mobilszoftvereinek összekapcsolása olyan fejlett funkciókat kínál, mint pl. az azonnali üzenetküldés (Instant Messaging), emellett fokozott személyes teljesítményt, sokoldalú elérhetőséget, a vállalati alkalmazások használata során pedig elsőrangú felhasználói élményt biztosít a világ mobil munkavállalóinak.

A kezdetben elsősorban a gyógyszeripar, a biztosítótársaságok, valamint az állami szektor értékesítési és field force folyamatainak automatizálása a cél: az első felhasználók között a Pfizer, Ricoh és a Daimler Chrysler szerepel. A terepen dolgozó alkalmazottak és értékesítési munkatársak például a Nokia kommunikátorokon keresztül érhetik el a vállalati szerveren tárolt utasításokat és értékesítési útmutatókat, ezáltal gyorsabb és hatékonyabb szolgáltatást nyújthatnak, és csökkenthetik az értékesítés és szolgáltatások során felmerülő költségeket.

A megoldás a Nokia kommunikátor Symbian operációs rendszerre optimalizált IBM szoftverek sorából épül fel. Ezek között szerepel a WebSphere Everyplace Access Client, a WebSphere Everyplace Connection Manager Client, a WebSphere Micro Environment, az IBM Tivoli és a Nokia kommunikátorhoz készült Lotus Sametime Instant Messaging Client. Ezen alkalmazások a vállalat által támogatott rendszerek széles köréhez biztosítanak hozzáférést, így a felhasználók folyamatosan elérhetik a fontos információforrásokat, a vállalatok és szolgáltatók pedig a kapcsolat biztonságosságának garantálása mellett kínálhatják felhasználóiknak a magas értéket képviselő alkalmazások és szolgáltatások új választékát. Az IBM Global Services ezen megoldásokhoz rendszerintegrációt biztosít.

A Nokia és az IBM a vállalati mobilitás biztosítására rendkívül átfogó Java környezetet fejlesztett, amely a J2ME MIDP 2.0-t, a CDC Personal Profile 1.0-t, valamint számos egyéb mobil és vezeték nélküli Java alkalmazás-programozói felületet tartalmaz. A Symbian OS-re készült IBM WebSphere Micro Environment az alkalmazott szoftver integrációjának és a vállalati szolgáltatások a mobilitás világra történő kiterjesztésének érdekében J2ME Personal Profile környezetet biztosít az új Nokia 9500 kommunikátoron. A fejlesztők az asztali számítógépen elérhető, a Nokia kommunikátorral Java környezetben kompatibilis Java fejlesztési készletet használhatnak, így a már létező Java-alapú alkalmazásaikat a meglévő szaktudásuk és eszközeik kihasználásával fejleszthetik tovább az új készülékre.

Az IBM a WebSphere Studio Device Development szoftvereszközeit a Nokia kommunikátorokon futó vállalati alkalmazások hatékony fejlesztésére és optimalizálására alkalmas környezet létrehozására alakítja át. Az IBM Tivoli mobilkészülék-megoldásokkal a vállalati ügyfelek igény szerint az asztali számítógépeken, laptopokon, és szervereken használt rendszerirányítási szoftvereket a Tivoli Provisioning Manager és a Tivoli Configuration Manager termékek segítségével mobilkészülékekre is kiterjeszthetik. Így hatékonyabbá válik a vállalat életének irányítása, mivel a mobilkészülékek a szerverrel vagy egy számítógéppel létesített vezetékes kapcsolat nélkül, pillanatok alatt megkaphatják a konfigurációs beállításokat és szoftvereket.

A vállalati mobilitást elősegítő platform a vállalati szoftvergyártóknak, például a Siebel Systems-nek is lehetőséget nyújt arra, hogy a mobil környezetben tevékenykedő ügyfeleik számára valós értéket teremtsenek. A Siebel a gyógyszeriparágra koncentráló, bevezetés előtt álló megoldásainak egyike, a Siebel Pharma értékesítés-automatizálási megoldás a ma bemutatott, új Nokia 9500 kommunikátor egyedülálló szolgáltatásait és sokoldalú hálózati csatlakoztathatóságát használja ki.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp