Connect with us

A Nokia bemutatta az üzletembereknek szánt új kommunikátort, a 9500-t

Kütyük

A Nokia bemutatta az üzletembereknek szánt új kommunikátort, a 9500-t

A Nokia a vállalati felhasználók számára tervezett új mobilsorozatának első tagjaként piacra dobott készülék bemutatásával ismét alátámasztotta a vállalati mobilitás mellett vállalt elkötelezettségét.

Az új Nokia 9500 Kommunikátor az egyik első olyan készülék a piacon, amelyet a személyre szabhatóság, a kezelhetőség és a biztonság szempontjából a vállalati informatikai szakemberek igényeinek megfelelően terveztek. Az E-GPRS-t (EDGE-et) és Wi-Fi 802.11b-t támogató, háromsávos kommunikátor a tervek szerint 2004 utolsó negyedévében jelenik meg az üzletekben. A Nokia 9500 Kommunikátor (nem támogatott) ára Európában várhatóan 800 euró körül mozog majd.

Az új, üzleti felhasználóknak készült kommunikátor sorozat bemutatásával a Nokia közelmúltban létrehozott Enterprise Solutions üzleti csoportja elindította azt a bővítési folyamatot, amelynek eredményeképpen a Nokia üzleti célra optimalizált terminálok széles választékát felvonultatja majd fel.

˝A Nokia mindenkinél jobban érti a mobilitás lényegét˝ – mondta Mary McDowell, a Nokia Enterprise Solutions frissen kinevezett alelnök-igazgatója. ˝A Nokia 9500 Kommunikátor a Nokia mobil csatlakozás és biztonságosság terén szerzett tapasztalatát egyesíti a cég vállalati ügyfelek igényeire vonatkozó, és a kulcsfontosságú, a használhatóságot érintő tudásával. Ennek köszönhetően született meg az első olyan mobilkészülék, amely gyors és mindenhol elérhető hozzáférést biztosít a vállalati szolgáltatásokhoz, és amelyet a vezető informatikai cégek bevált alkalmazásai és szoftverei támogatnak˝.

A legfontosabb funkciók és szolgáltatások
A mobil szakemberek a készülék első kommunikátor-családjába tartozó, korábbi változataihoz hasonlóan a Nokia 9500 Kommunikátorral is zsebre tehetik a legnépszerűbb irodai alkalmazásokat, például az elektronikus levelezést, a személyes információkezelést, a böngészést, a vertikális vállalati alkalmazásokat, sőt, a dokumentum-, táblázat- és prezentáció-készítést is, így menet közben is hasznosan tölthetik idejüket. A Nokia 9500 továbbá támogatja a Pc-vel történő szinkronizációt is. A 222 gramm tömegű készülék további szolgáltatásai között megtalálható még:

-Háromsávos GSM-kapcsolat (két változatban: 900/1800/1900 MHz és 850/1800/1900 MHz)
-GPRS/EGPRS (EDGE)
-Wireless LAN IEEE 802.11b
-Symbian operációs rendszer 7.0S platform J2ME Personal Profile környezettel
-Beépített VGA kamera és multimédiás üzenetküldés
-Bluetooth audio- és adattámogatás
-USB csatlakozás (Nokia adatkommunikációs kábel DKU-2)
-80 MB üres felhasználói memória
-Kettő darab, színes (65 ezer színt megjelenítő) kijelző:
-640×200 pixel (képpont), Series 80 felhasználói felülettel
-128×128 képpont, Series 40 felhasználói felülettel
-E-mail: IMAP4, POP3, SMTP, SyncML
-Biztonság: SSL/TLS, IPSec, VPN
-Böngészés: HTML/XHTML, HTML 4.01, JavaScript 1.3
-Irodai alkalmazások támogatása: dokumentumok, táblázatok, prezentációk

Szintén ma mutatták be a kényelmes töltést és a kompatibilis személyi számítógéppel adatszinkronizálást biztosító adatkommunikációs asztali állványt, a Nokia 9500 Kommunikátort az autóban is szilárdan rögzítő mobiltartót (Mobile Holder), valamint a külső antennához kapcsolatot biztosító antennacsatolót (Antenna Coupler). Az egyéni ízlések kielégítésére különböző színű borítások kaphatók majd.

Interoperabilitás és kompatibilitás
A jelenlegi informatikai infrastruktúrákkal kompatibilis Nokia 9500 Kommunikátor az éteren át biztosított adatforgalom révén támogatja a távoli felügyeletet, illetve használata és személyre szabása során a személyi számítógépes eszközöket. A készülék emellett a rendszer-felügyeletet és a telepítést megkönnyítő, költséghatékony, egyszerűen karbantartható, és gyakran frissített készülékparkot biztosít az informatikai szakemberek számára. A Symbian operációs rendszer 7.0 változatán, a Java Personal Profile-on és a MIDP2.0-n alapuló Nokia 9500 Kommunikátor elterjedt és elismert alapot kínál az innovatív megoldásokat létrehozó fejlesztők számára.

Biztonságos mobilkapcsolat
A Nokia 9500 Kommunikátor a szabványokon alapuló biztonsági megoldások széles skáláját támogatja. Az adatforgalmat szabványos virtuális magánhálózat (VPN)-megoldások sora biztosíthatja hatékonyan. A Nokia Security Service Manager-ből és a Nokia Mobile VPN Client-ből felépülő Nokia Mobile (VPN) megoldás például a létező vállalati infrastruktúrába integrálja, és mobilkészülékekre is kiterjeszti az IPSec VPN-t. A Symantec emellett egy fejlett, telefonhálózaton át frissíthető, egyedülálló mobil tűzfal és vírusölő megoldást is bemutat. A Nokia 9500 Kommunikátor további olyan kulcsfontosságú szolgáltatásokat is támogat, mint a készülékzár és az internet-alapú alkalmazásoknál használható Secure Socket Layer (SSL) kódolás.

Az informatikai iparág széleskörű támogatása
A vezető vállalati információ-, és kommunikáció-technológiai gyártók máris kifejezetten az új platformra készült alkalmazásokkal és szoftverekkel támogatják az új kommunikátor sorozatot. A Nokia ezen vállalatokkal folytatott szoros együttműködése eredményeképpen a vállalati ügyfelek számára a kategóriában legjobb megoldások születnek majd, amelyek segítségével az üzletemberek mobilkészülékekről irányíthatják üzleti folyamataikat, és távolról is hatékony és biztonságos kapcsolatot létesíthetnek a már létező informatikai infrastruktúrával.

A Nokia 9500 Kommunikátor sorozat támogatását már bejelentő vállalatok között szerepel:
-Cap Gemini Ernst &Young – @Anyplace Mobility Offerings
-Cisco Systems, Inc. – Wireless LAN infrastruktúra interoperabilitás
-Computer Associates – egyközpontú kiegészítő információ menedzsment
-Fujitsu – informatikai szolgáltatások és megoldások
-HP – mobil nyomtatási megoldások
-IBM – az IBM WebSphere Everyplace Embedde szoftverkínálat Nokia kommunikátorra optimalizált változata
-Oracle – Access to Oracle Collaboration Suite – e-mail, állományok, naptár, webkonferencia, fax, stb.
-SAP AG – a mobil üzletág számára készült SA megoldások révén kíván támogatást biztosítani
-Symantec – mobil eszköz Internet biztonságos megoldások, beleértve a tűzfalat és a vírusirtót

Fejlesztők támogatása világszerte
A Forum Nokia, a Nokia világszerte ismert fejlesztési programja számos eszközt biztosít az új Nokia 9500 Kommunikátorra vállalati alkalmazásokat tervező fejlesztők számára. A készülék bemutatásakor a Nokia Communicator SDK 1.0 Beta for Symbian OS 7.0s, a Nokia Communicator MIDP SDK 1.0 Beta for Symbian OS 7.0s, valamint a Personal Profile Plug-in 1.0 Beta for Nokia Communicator áll az érdeklődők rendelkezésére. A fejlesztők több mint 20 olyan jelentéshez és dokumentumhoz is hozzáférhetnek, amelyek a Nokia 9200 Kommunikátoron elérhető programok, valamint a már létező Series 90 alkalmazások Nokia 9500 Kommunikátorra történő átvitelével foglalkoznak, illetve útmutatóul szolgálnak a vállalati fejlesztésekhez.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő