Connect with us

A Nokia a 2004-es Cannes-i 3GSM Világkonferencián

Kütyük

A Nokia a 2004-es Cannes-i 3GSM Világkonferencián

˝Új bejelentések tekintetében iparágunk történetének egyik legsűrűbb évére számítunk˝ – mondta Jorma Ollila, a Nokia elnök-vezérigazgatója.

˝A ma bemutatott Nokia 9500 kommunikátor fontos mérföldkő a vállalati mobilitást érintő stratégiánkban. Az új Nokia 9500 kommunikátor a további, hamarosan bemutatkozó kommunikátor modellekkel együtt masszív platformot biztosít majd a vállalatok számára létfontosságú üzleti folyamataik és kulcsfontosságú munkatársaik mobilizálására˝.

˝A Nokia három területen lát kiváló növekedési lehetőséget: a multimédia, a vállalati szektor, és az új előfizetők megszerzése terén. 2004 emellett a 3G WCDMA kereskedelmi elterjedésének éve is lesz˝ – mondta Jorma Ollila. ˝Körülbelül 1,3 milliárd felhasználót számláló előfizetői bázist hoztunk létre, amely a következő néhány év során duplájára emelkedhet. A mobil adatszolgáltatások a mobilpiac egyre nagyobb szeletét jelentik majd. Ezzel párhuzamosan az adatkommunikáció a 2003-as 10 százalék helyett 2007-re a mobil szolgáltatások piacának közel 30 százalékát teszi majd ki, amely egyértelműen jelzi, hogy a mobilitás mindennapi életünk minden részére kiterjed majd˝.

A Nokia 3GSM sajtótájékoztatóján a Vodafone és a Nokia beszámolt a 3G WCDMA-val kapcsolatos elképzeléséről és stratégiájáról. A két vállalat úgy véli, hogy 2004-ben megjelennek majd a tömegek számára is elérhető 3G szolgáltatások. A Nokia és a Vodafone ma azt is bejelentette, hogy a Nokia 3G készülékei megjelennek majd a Vodafone Live! kínálatában.

Idén világszerte elterjed a mobil adó-vevő (push to talk) szolgáltatás. A Nokia és a Samsung ma megállapodást írt alá a ˝push to talk˝ szolgáltatással kapcsolatban. A Samsung a tervek szerint 2004 és 2005 folyamán számos mobilkészülékébe beépíti a Nokia adó-vevő technológiáján alapuló ˝push to talk˝ funkciót. Ezzel egyidejűleg több ázsiai szolgáltató bejelentette a Nokia hálózati megoldásán alapuló adó-vevő szolgáltatás kereskedelmi bevezetésére irányuló terveit.

A Nokia szerint idén a mobil multimédia is tömegpiaci szakaszba lép. A Nokia 6600 a készülék 2003. októberi bevezetése óta a világ legkeresettebb smart telefonja, amelyből eddig majdnem 2 millió darabot adtak el. A kiváló minőségű képkezelés, a harmadik féltől származó alkalmazások széles skálája, a mobil e-mail és a streaming video-szolgáltatások így egy egyszerűen használható, vonzó készüléken belül érhetők el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő