Connect with us

technokrata

3G fejlesztések az osztrák tele.ring szolgáltatónál

Kütyük

3G fejlesztések az osztrák tele.ring szolgáltatónál

Az Alcatel bejelentette, hogy az osztrák tele.ring számára leszállított és üzembe helyezett harmadik generációs mobiltelefonos hálózat révén a mobil operátor immár kilenc nagyvárosban üzemeltethet UMTS szolgáltatásokat.

A tele.ring nagy adatátviteli sebességet biztosító 3G szolgáltatásai többek közt Bécsben, Innsbruckban és Grazban vehetők igénybe és az osztrák lakosság körülbelül 30 százaléka számára érhetők el.

A tele.ring az Alcatel-féle többszabványos Evolium infrastruktúrára épülő UMTS rendszerét a tavalyi esztendő májusában kezdte meg kiépíteni, a vállalat első harmadik generációs szolgáltatása pedig tavaly év végén indult be. Az Alcatel szállította egyébként korábban a tele.ring számos GSM és GPRS infrastrukturális megoldását, így az operátor részéről logikus lépés volt, hogy UMTS ügyben is az Alcatel felé forduljon. A tele.ring egyébként külön büszke arra, hogy előfizetői teljesen zökkenőmentesen válthatnak a GSM/GPRS és a UMTS cellák között, ami sok 3G szolgáltató esetében mind a mai napig kisebb-nagyobb problémákat okoz.

Ausztria rendkívül összetett és komoly konkurenciaharcot felmutató mobiltelefon piaccal rendelkezik, és kiváló tesztkörnyezetet biztosít a legújabb mobil multimédiás szolgáltatások európai bevezetésének – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Marc Rouanne, az Alcatel mobil tevékenységekkel foglalkozó részlegének a vezetője.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák