Connect with us

technokrata

Mindkét oldalról képet biztosító LCD széthajtható mobilokba

Kütyük

Mindkét oldalról képet biztosító LCD széthajtható mobilokba

A Mitsubishi Electric egy olyan újgenerációs folyadékkristályos kijelzőt mutatott be, melynek képét mindkét oldaláról lehet látni.

A maga nemében egyedülállónak számító fejlesztést eleinte elsősorban széthajtható kialakítású mobiltelefonokban fedezhetjük majd fel, a későbbiekben pedig számos egyéb digitális termékben is.

A jelenleg forgalomban lévő kagylóformájú mobiltelefonok legtöbbje két LCD-vel rendelkezik: egy külső kiegészítő és egy belső főkijelzővel. Ezen kijelzők tipikusan úgy épülnek fel, hogy elől van egy üveg LCD panel, amin a kép megjelenik, mögötte pedig egy a háttérvilágítást megvalósító panel helyezkedik el. Ily módon a hagyományos széthajtható telefonok felső lapjában egy négyrétegű szendvics található: kívül egy-egy üveg LCD panel, középen pedig két háttérvilágítás modul.

A japán mérnökök most egy olyan háromrétegű folyadékkristályos kijelzőt fejlesztettek ki, melynek képét mindkét oldalról lehet látni. Az újgenerációs kijelző esetében az LCD panel középen helyezkedik el, a háttérvilágítást biztosító panelek pedig előtte és mögötte kaptak helyet. Lényeges, hogy utóbbi panelek teljes mértékben átlátszóak. Az újfajta LCD prototípusa kétféle verzióban készült el. Az egyik esetében ugyanannak a képnek az elejét és hátsó nézetét lehet látni a két oldalon, a másik verzió viszont mindkét oldalon ugyanazt a képet mutatja irányhelyesen. Utóbbi modell másodpercenként 120-szor frissíti a képét, ami oldalanként 60 képet jelent másodpercenként.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák