Connect with us

technokrata

Interneten a Magyar Rádió archívuma

Kütyük

Interneten a Magyar Rádió archívuma

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával digitalizálják és online közzéteszik a Magyar Rádió archívumnak egy részét.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium még tavaly 130 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítélt oda a Magyar Rádió és egy magáncég számára azon célból, hogy próbaként ötszáz digitális hanganyagot közzétegyenek a rádió honlapján. Ebből a fent említett ötszáz hanganyag digitalizálása mellett a hozzá tartozó adatbázis létrehozása és a jogi kérdések rendezése valósulhat meg.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az archívum első néhány anyaga már áprilisban felkerülhet a rádió weboldalára, s ezeket akkortól bárki ingyen meghallgathatja. Az ötszáz hanganyag a holokauszt és a Balassi-év témaköréhez kapcsolódik. A teljes kollekció egyébként több mint 800 ezer hanghordozóból áll, meghallgatása egyhuzamban több mint 394 ezer óráig, azaz közel 45 évig tartana.

A digitalizálás előnye, hogy könnyen utána lehet keresni bárminek, ami megtalálható az archívumban, másrészt pedig a felvételek nem vesztenek többé minőségükből.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp