Connect with us

technokrata

Fejlett mobiltelefonos chip az ATI-tól

Kütyük

Fejlett mobiltelefonos chip az ATI-tól

Az elsősorban különböző személyi számítógépes grafikus megoldásairól ismert ATI Technologies bejelentette, hogy megkezdte a mobiltelefonok piacán fejlett fényképkészítési és videolejátszási funkciókat meghonosító Imageon 2260 típusjelzésű multimédiás processzor próbagyártását.

A bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról, hogy a magas integráltsági fokú Imageon 2260-as chip révén a mobil készülékek gyártásával foglalkozó cégek a jelenlegieknél alacsonyabb fogyasztású, nagyobb teljesítményű, költséghatékonyabb és nem utolsó sorban helytakarékosabb mobilokat dobhatnak majd piacra.

A kanadai székhelyű gyártó processzor újdonsága kiváló minőségű videolejátszást, mozgóképfelvételt, videokonferenciát, valamint 1 megapixeles felbontású digitális fényképezést valósít meg és teljes mértékben kompatibilis a 3GPP (3rd Generation Partnership Project) szabványokkal.

Az Imageon 2260 352×288 képpontos felbontás mellett 30 képkocka/másodperc sebességű videoanyagok rögzítésére képes, emellett pedig fejlett 2D grafikus gyorsítást biztosít, és rendkívül gyors JPEG kódolásra, enkódolásra alkalmas. Lényeges, hogy a mikrochip magában foglalja a frame puffert, valamint a folyadékkristályos kijelző kontrollert, ami jelentős helymegtakarítást eredményez. Az ATI Technologies képviselői elmondták, hogy az Imageon 2260-as chip tömeggyártása várhatóan az idei esztendő második negyedévében fog megkezdődni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp