Connect with us

Panasonic: a piac legkisebb pixelméretű mobiltelefonos képérzékelője

Kütyük

Panasonic: a piac legkisebb pixelméretű mobiltelefonos képérzékelője

A legszélesebb körben Panasonic márkanevű fogyasztói elektronikai és digitális távközlési termékeiről ismert Matsushita Electric Industrial bejelentette, hogy elkészült a képérzékelők legújabb generációját képviselő (nu)MAICOVICON modelljével.

A piac legkisebb méretű képérzékelője kiválóan alkalmas a mobiltelefonos alkalmazásra kiváló képminőségénél, valamint alacsony energiaigényénél fogva. A hagyományos képérzékelőkkel összehasonlítva ez az új termék több előnnyel is rendelkezik. Energiaigénye alacsonyabb, mint a CCD (töltéscsatolású eszköz) képérzékelőké, és jobb minőségű képet produkál, mint a CMOS (komplementer fém-oxid félvezető) modellek. A (nu)MAICOVICON tömeggyártása még ebben a hónapban megkezdődik.

Az ipar legkisebb, 2,8 milliméter felületű képérzékelő egyedülállóan kis pixelméretet tesz lehetővé, ezáltal egy negyecolos képérzékelő 1,3 megapixeles felbontást valósít meg 4,5 milliméter átlójú felületen. Így az ilyen miniatűr érzékelőt alkalmazó hordozható kamerák egyre kisebbek és vékonyabbak lehetnek. A rendkívül kis pixelméretnek köszönhetően a 2 megapixel felbontás már egy 5,6 milliméter átlóméretű felületen megvalósítható. A Panasonic legújabb jelfeldolgozó technológiájával a (nu)MAICOVICON hosszabb elemműködési időt is garantál a mobiltelefonoknak. Egy adott pixelszámhoz viszonyítva az új technológia megközelítően ötödannyi energiát fogyaszt, mint a CCD képérzékelők.

A fényérzékeny felület növelését a fény bejutását akadályozó huzalozás mértékének csökkentésével sikerült elérni. Így a (nu)MAICOVICON érzékenysége megnövekedett, ami a hagyományos képérzékelőkkel összehasonlítva élesebb képet eredményez, és a nagyítást is jobban tűri.

A kis zajú lapkás technológiával kiküszöbölhetővé válik a durva képszerkezet, így még az 5 lux vagy annál alacsonyabb fényértékeknél is (ez a fényerő egy gyertya fényének a fele) élesebb képet kaphatunk.

Az 1,3 megapixeles modellek tömeggyártása még ebben a hónapban elkezdődhet, míg a 2 megapixeles (nu)MAICOVICON modellek gyártása márciusban indul. A jövőben a még nagyobb pixelszámot lehetővé tévő és gyorsabb modellek alkalmassá válnak a különböző AV eszközökben (mint például digitális fényképezőgépek, digitális videokamerák), valamint a biztonságtechnikai termékekben történő alkalmazásra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő