Connect with us

Hirdetés

technokrata

Napelemes mobiltelefon akkumulátortöltő

Kütyük

Napelemes mobiltelefon akkumulátortöltő

Japán vezető mobiltelefonos szolgáltatója, az NTT DoCoMo bejelentette, hogy kifejlesztette a világ első olyan napelemes hordozható töltőberendezését, melynek segítségével mobiltelefonok, videokamerák és kézi játékgépek akkumulátorai egyaránt feltölthetők.

A Pocket Energy névre keresztelt újszerű eszköz Japánban várhatóan májusban fog megjelenni a kereskedelmi forgalomban, még pedig 20 ezer jenes, vagyis mintegy 39 ezer forintos áron.

Az új töltőberendezésnek hála immár utazásaink alatt és áramszünet esetén is feltölthetjük mobil készülékeinket – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Keiichi Yasuda, a vállalat fejlesztési részlegének egyik vezetője. Yasuda elmondta, hogy a körülbelül 300 gramm tömegű eszköz napeleme kettéhajtható, így a helyfoglalás teljesen minimális. A Pocket Energy a gyári specifikációk szerint négy napsütéses órányi töltést követően egy mobiltelefon esetében mintegy négyórás beszélgetési időt biztosít.

Nem titkoltan azt reméljük, hogy az eszközből már a forgalmazás megkezdését követő első évben több ezer darab talál majd gazdára és amennyiben minden jól megy, akkor a Pocket Energy-hez köthető bevételeink három éven belül elérik majd az 1 milliárd jent – mondta Yasuda, majd hozzátette, hogy a Pocket Energy még az idén Japánon kívül is megvásárolható lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés