Connect with us

technokrata

Internetes telefonszolgáltatás a Morpheus alkotójától

Kütyük

Internetes telefonszolgáltatás a Morpheus alkotójától

A Streamcast Networks, a Morpheus file-cserélő alkalmazás fejlesztője bejelentette, hogy komolyan beszáll az online telefonálás területére.

A cég a következő hónaptól indítja fizetős szolgáltatását, mely egy Morpheus felhasználó számára 10-35 dollárba kerül majd egy hónapra. A legolcsóbb lehetőség választása esetén 300 percnyi beszélgetést kínálnak, míg a 35 dolláros díj korlátlan hangkommunikációt biztosít. Ezek az összegek természetesen a hagyományos telefonhálózatokba irányuló hívásokra vonatkoznak, sajnos egyelőre csak az USA területén. A Streamcast úgy teszi kivitelezhetővé a hálózatok közötti átjárást, hogy egy (Morpheus névre hallgató) adaptert is biztosít az előfizetéshez.

A Streamcast lépése mát tendenciózus eseménynek mondható – a VoIP piacra pár hónapja a Kazaa fejlesztője, a Sharman Networks intézte az első ˝behatolást˝ a file-cserélők oldaláról. A Skype alkalmazás megjelenése egyértelmű jelzése annak, hogy a hatalmas felhasználói adatbázissal bíró, peer to peer szolgáltatásokat üzemeltető cégek számára igenis van keresnivaló a VoIP területén – s ebből aztán nem kevés bevételt is generálhatnak. A Sharman ugyanis az alapszolgáltatást ingyenesen kínálja, de az extra funkciókért (mint például a videokonferenciáért) majd fizetni kell. A felhasználók pedig örömmel fogadják ezeket a lehetőségeket: a Skype-ot alig pár hónap alatt több mint hatmilliónyian töltötték már le.

Közel hasonló lehetőségek előtt áll a Streamcast is, mivel a Morpheust már több mint 120 millió ember szerezte be az Internetről. Igaz, ezek egy része nem használja a szolgáltatást, más részük pedig nem az USA-ban él, de még így is tízmilliókra tehető a VoIP-re fogékony felhasználói tábor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom