Connect with us

A Vodafone beindította első európai 3G szolgáltatását

Kütyük

A Vodafone beindította első európai 3G szolgáltatását

A Vodafone bejelentette, hogy beindította első európai harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatását, melyet azonban eleinte csak adatforgalom lebonyolítására lehet felhasználni.

A mobil operátor a bejelentéssel egy időben piacra dobta azt a Vodafone színekben pompázó Mobile Connect 3G/GPRS kártyát, melynek segítségével a hordozható számítógép tulajdonosok minden korábbinál gyorsabb mobil internetes szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

A PC Card formátumú bővítőkártya és a Vodafone harmadik generációs UMTS hálózata révén akár 384 Kbit/s-os adatátviteli sebesség is elérhető. Ez megfelel egy belépőszintű ADSL szolgáltatás sebességének, illetve közel tízszer gyorsabb, mint egy hagyományos GPRS kapcsolat. A vadonatúj kártya a jövő hónapban jelenik meg a kereskedelmi forgalomban, a szolgáltatás pedig elsőként Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban lesz elérhető.

A Vodafone elsősorban a nagyvárosokban illetve a forgalmas útvonalak mentén biztosít harmadik generációs szolgáltatásokat. Amennyiben a Mobile Connect 3G/GPRS kártyát ezen 3G által lefedett területeken kívül használja valaki, az eszköz automatikusan GPRS üzemmódra vált, és lassabban ugyan, de továbbra is minden további nélkül használható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom