Connect with us

technokrata

A Vodafone beindította első európai 3G szolgáltatását

Kütyük

A Vodafone beindította első európai 3G szolgáltatását

A Vodafone bejelentette, hogy beindította első európai harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatását, melyet azonban eleinte csak adatforgalom lebonyolítására lehet felhasználni.

A mobil operátor a bejelentéssel egy időben piacra dobta azt a Vodafone színekben pompázó Mobile Connect 3G/GPRS kártyát, melynek segítségével a hordozható számítógép tulajdonosok minden korábbinál gyorsabb mobil internetes szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

A PC Card formátumú bővítőkártya és a Vodafone harmadik generációs UMTS hálózata révén akár 384 Kbit/s-os adatátviteli sebesség is elérhető. Ez megfelel egy belépőszintű ADSL szolgáltatás sebességének, illetve közel tízszer gyorsabb, mint egy hagyományos GPRS kapcsolat. A vadonatúj kártya a jövő hónapban jelenik meg a kereskedelmi forgalomban, a szolgáltatás pedig elsőként Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban lesz elérhető.

A Vodafone elsősorban a nagyvárosokban illetve a forgalmas útvonalak mentén biztosít harmadik generációs szolgáltatásokat. Amennyiben a Mobile Connect 3G/GPRS kártyát ezen 3G által lefedett területeken kívül használja valaki, az eszköz automatikusan GPRS üzemmódra vált, és lassabban ugyan, de továbbra is minden további nélkül használható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák