Connect with us

technokrata

A Nokia után a Sony Ericsson is elismerte a Bluetooth biztonsági rés létezését

Kütyük

A Nokia után a Sony Ericsson is elismerte a Bluetooth biztonsági rés létezését

A Sony Ericsson elismerte, hogy két mobiltelefonja, valamint három régebbi Ericsson készülék Bluetooth biztonsági réssel rendelkezik.

A Sony Ericsson néhány nappal azt követően ismerte el a probléma létezését, hogy a konkurens Nokia bejelentette: egyes Bluetooth kompatibilis mobiltelefonjain illetéktelen személyek hozzáférhetnek a telefonkönyv, a naptár és egyéb alkalmazások adataihoz és a tulajdonos tudomása nélkül akár módosíthatják is azokat.

Tudomásunkra jutott, hogy egyes mobil készülékeink olyan biztonsági réssel rendelkeznek, mely rosszindulatú személyek számára adatlopást tesz lehetővé – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a Sony Ericsson szóvivője majd hozzátette, hogy a Sony Ericsson T610, Sony Ericsson T68i, Ericsson T39, Ericsson R520 és Ericsson T68 típusjelzésű mobilokat sújtja a probléma.

A kereskedések polcain jelenleg fellelhető Sony Ericsson mobiltelefonok már mentesek a Bluetooth biztonsági réstől, és a vállalat arra kéri az említett típusú készülékeket korábban vásárló mobilosokat, hogy gondoskodjanak arról, hogy a legújabb, immár teljesen biztonságos szoftver legyen a készülékükön. A Sony Ericsson ezenkívül azt tanácsolja, hogy amikor nincs szükség a Bluetooth szolgáltatásra, mindenki kapcsolja ki azt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp