Connect with us

technokrata

Kompakt mobil kamera-LCD modul a Philips-től

Kütyük

Kompakt mobil kamera-LCD modul a Philips-től

A Philips Semiconductor Párizsban egy olyan, elsősorban kamerás mobiltelefonokba szánt új modult jelentett be, melynek részét képezi többek közt egy folyadékkristályos kijelző kontroller, egy VGA felbontású digitális fényképezőgép, valamint egy Nexperia típusjelzésű mobil képfeldogozó processzor.

A rendkívül kompakt kialakítású, mindössze 36x41x5,4 milliméteres méretekkel rendelkező modul valós időben történő JPEG enkódolást és digitális zoom funkciókat biztosít.

˝Az egyetlen közös modulba integrált digitális fényképezőgép és kijelző vezérlő elektronika számos előnnyel bír a korábbi diszkrét megoldásokhoz képest. A magas integráltsági fokú eszköz minden korábbinál kevesebbet fogyaszt, rendkívül nagy a teljesítménye, ezenkívül pedig rendkívül kompakt kialakítású˝ – nyilatkozta a hivatalos bejelentés kapcsán Johan van de Ven, a Philips mobiltechnológiai fejlesztésekkel foglalkozó részlegének alelnöke.

Az újgenerációs kameramodult a Philips elsősorban a felső-közép kategóriás kamerás mobiltelefonok piacára szánja. Van de Ven elmondása szerint nagy tételben történő vásárlás esetén a parányi modul darabja mindössze 30 dollárba fog kerülni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák