Connect with us

Hirdetés

technokrata

Házkutatás a Kazaa fejlesztőinél (is)

Kütyük

Házkutatás a Kazaa fejlesztőinél (is)

A Sharman Networks, a Brilliant Digital Entertainment és jónéhány Internet-szolgáltató ˝háza táján˝ végeztek fizikai kutatást törvénysértő anyagok után a jogvédők.

Pénteken a zeneipari kalózkodást vizsgáló szervezet, az MIPI (Music Industry Piracy Investigation) több olyan cég irodájában is látogatást tett, melyeknek köze van a file-cserélő peer to peer alkalmazásokhoz. Így például a Kazaa-ért felelős Sharman Networks irodái mellett a cég egyik vezetőjének: Nikki Hemming vezérigazgatónak a lakásán is körülnéztek. Erre az eljárásra az MIPI-nak egyébként anélkül is lehetősége volt, hogy az érintetteket előre értesítették volna.

A szervezet igazgatója, Michael Speck elmondta a Zdnet ausztráliai részlegének, hogy a Kazaa hálózatának működtetőivel kapcsolatos kutakodás során a szerzői jogsértéseket igazoló bizonyítékok után vizsgálódtak. ˝Ez nem az egyes emberek ellen irányult, hanem a nagy hal kifogására. A történtek azt jelzik, hogy a zeneipari kalózkodás Ausztráliában ér véget.˝ – mondta Speck.

A Sharman Networks természetesen nyilatkozatban ítélte el a történteket, melyben a kutakodást teljes idő- és pénzpocsékolásnak nyilvánította. A Kazaa-t üzemeltető vállalat vezetése úgy vélekedett, hogy az MIPI lépése voltaképp bosszú azért, hogy a bíróságok többnyire a zeneipar érdekeivel szembehelyezkedő döntéseket hoztak, s nem kiáltották ki a Sharmant bűnösnek. A közlemény szerint az MIPI a vállalatot a nyilvánosság előtt is szeretné lejáratni.

Végül egy kis számtan, hogy fogalmat alkothassunk arról, mekkora pénzek forognak kockán: az MIPI szerint körülbelül 3 millió felhasználó található meg a Kazaa-n egyidejűleg, akik körülbelül 573 millió állományt osztanak meg. Amennyiben az egyhavi letöltések nem ingyenesen történnének, hanem minden egyes dal után megfizetnék – például az Apple zeneboltjában bevett szokásnak mondható – egy dolláros összeget, akkor az ezekből realizálható bevétel 2 milliárd dollár környékén járna globálisan…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés