Connect with us

Az Ericsson bevezeti Expander megoldását a fejlődő piacokon

Kütyük

Az Ericsson bevezeti Expander megoldását a fejlődő piacokon

A gyorsan növekvő piacokra és költséghatékony lefedettségre optimalizált megoldások alkalmazásával a korábban jósoltnál sokkal több fogyasztóhoz juttatható el a mobiltávközlés.

Az Ericsson Expander megoldásokat a GSM/EDGE és a CDMA2000 piac számára fejlesztették ki; alkalmazásukkal a globális mobilpenetráció megközelíti majd a hárommilliárdos számot.

Jelenleg a mobil-előfizetés penetrációja mindössze 21 százalékos a világon, ami összesen 1,34 milliárd előfizetőt jelent. Az előrejelzések szerint ez a szám 2008-ig további egymilliárd mobilfelhasználóval növekszik, amelynek nyolcvan százaléka a fejlődő piacokról származik majd.

˝Meggyőződésünk, hogy a fejlődő piacok számára kifejlesztett megoldásaink tovább gyorsíthatják ezt a növekedési ütemet. A kommunikáció alapvető emberi igény – a mi megoldásaink segítségével az eddig ellátatlan területeken lakók képesek lesznek kommunikálni a világ többi részével˝ – nyilatkozta Carl-Henric Svanberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója.

Ami a hálózatüzemeltetőket illeti, az alacsonyabb költekezési hajlandóságú szegmensekben az előfizetők számának folyamatos növekedése jelentős növekedési potenciállal rendelkező, érintetlen piacot jelent, amely nyereségessé tehető. Az Ericsson Expander megoldásainak felhasználásával a fogyasztók alacsony költekezési hajlandósága többé nem akadálya a hálózatüzemeltetők nyereséges működésének.

˝Ráadásul a ma új felhasználói lesznek a holnap tapasztalt felhasználói˝ – jelentette ki Carl-Henric Svanberg, hangsúlyozva e piacok korai megszerzésének stratégiai értékét a hálózatüzemeltetők szempontjából.
Az Ericsson Expander megoldások olyan válogatott termékeket és szolgáltatásokat tartalmazó ajánlatok, amelyek alacsony tulajdonlási költséget, kiváló minőségű teljesítményt, illetve rugalmasan bővíthető lefedettséget és kapacitást tesznek lehetővé.

A költségcsökkentés legjobb módja a rádiótelephelyek számának csökkentése. Az Ericsson Expander megoldások kifejezetten ezt az igényt célozzák meg, mivel a teljes rádióhálózat összteljesítményére koncentrálnak.

Az Ericsson meggyőződése, hogy a telephelyek számát a lehető legkevesebbre csökkentő megoldás sokkal nagyobb megtakarítást eredményez, mint olcsó rádió-bázisállomásokon alapuló megoldások alkalmazása. A kiváló minőségű rádióteljesítménynek és a kiterjedt rádiólefedés eléréséhez használt egyedülálló funkcióknak köszönhetően az Ericsson sokkal kevesebb telephelyet használ, mint versenytársai. Az Ericsson a jelenleg alkalmazott rádiókabinetek kapacitásának növelésére is képes, ezáltal pedig lehetővé válik a zökkenőmentes és költséghatékony bővítés, ha a megnövekedett forgalmi igények úgy kívánják.

Az Ericsson Expander a rádió- és a maghálózatokhoz, az átvitelhez, a szolgáltatási és a kapcsolódási réteghez, illetve a hálózatmenedzsment-rendszerekhez kifejlesztett megoldásokat nyújt. A vállalat testreszabott üzleti és műszaki tanácsadási szolgáltatásokat is kínál az üzleti fejlesztés, illetve optimális minőségű és teljesítményű hálózatok tervezése érdekében.

A bevezetés első fázisa új, egyedülálló rádiófunkciók bevezetését jelenti, amelyek segítségével kielégíthető az összes lefedési és kapacitási igény, ráadásul a lehető leginkább költséghatékony módon és a meglévő berendezések legkedvezőbb kihasználásával. A megoldás egyszerre kínál nagyobb cellalefedettséget lehetővé tevő új, egyedülálló funkciókat és az ugyanazon a bázisállomáson belül rugalmas kapacitásbővítést lehetővé tevő funkciókat.

A jelenlegi termékválasztékon kívül az Ericsson GSM/EDGE Expander új megoldások egyike egy alaplefedést lehetővé tevő bázisállomás (RBS 2112), amelyet alacsony kapacitásigények kielégítésére vezettek be.
Az Ericsson Expander megoldások közé tartozik a (számos gyorsan növekvő piacon akár 95%-os arányt is elérő) feltöltőkártyás előfizetők növekvő száma miatt kifejlesztett egyedülálló, konvergens díjszabási megoldás. Ugyanabban a rendszerben kezeli a feltöltőkártyás és az előfizetéses ügyfelek adatait, így nincs szükség külön számlázási rendszer alkalmazására az előfizetők esetében, illetve megőrizhető az üzleti támogatási rendszerekbe már befektetett eszközök értéke.

Az első Ericsson GSM/EDGE Expander megoldások már rendelkezésre állnak, 2004 folyamán pedig továbbfejlesztjük őket. 2005 elején további termékek megjelenése várható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő