Connect with us

A kamerás mobilok népszerűsége tovább nő

Kütyük

A kamerás mobilok népszerűsége tovább nő

A legfrissebb piaci előrejelzések arról szólnak, hogy a kamerás mobiltelefonok népszerűsége idén a tavalyihoz hasonló mértékben tovább fog növekedni.

Az IMS Research piackutató cég közlése szerint 2003-ban több mint két és félszer annyi integrált digitális fényképezőgépes mobiltelefon talált gazdára, mint az előző esztendőben, ennek megfelelően tavaly lényegében már minden tizedik eladott mobiltelefon kamerás volt. A piackutatók úgy vélekednek, hogy 2006-ra a fényképezőgépes mobil készülékek piaci részesedése már a 40 százalékot is meg fogja haladni.

Az IMS Research adatai szerint 2003-ban világszerte mintegy 500 millió mobiltelefon talált gazdára, ebből megközelítőleg 45 millió rendelkezett beépített kamerával. Ugyanezen időszakban egyébként 47 millió digitális fényképezőgépet hoztak forgalomba a gyártók. Szakértők egyébként egyetértenek abban, hogy a kamerás mobilok nem lépnek majd a digitális fényképezőgépek helyébe, dacára annak, hogy a legújabb készülékek már 1-2 megapixeles felbontással és zoom funkcióval is rendelkeznek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom