Connect with us

technokrata

Műholdas televíziós mobiltelefon a Samsungtól

Kütyük

Műholdas televíziós mobiltelefon a Samsungtól

A Samsung munkatársai bejelentették, hogy a dél-koreai székhelyű vállalat a közeljövőben egy a műholdas televíziós adások vételére alkalmas új mobiltelefont kíván piacra dobni.

A jelenleg még fejlesztés alatt álló készülék újdonság Dél-Korea és Japán legújabb műholdas műsorszórási szolgáltatásával lesz kompatibilis. A műholdas televíziós mobiltelefon lelke egy a Samsung által a napokban bemutatott újgenerációs, ARM processzormagra épülő mikrochip, mely egyrészt képes a műholdas adások dekódolására, másrészt pedig pay-per-view rendszerben ellátja a számlázási feladatokat is.

A Mobile Broadcasting Corporation Japánban, a TU Media Corporation pedig Dél-Koreában indítja majd be azon új műholdas szolgáltatásait, melynek keretein belül számos televízió- és rádióadót lehet majd fogni különböző hordozható eszközökkel, így például a most bejelentett Samsung mobillal. A szolgáltatás konkrét adókiosztása egyelőre ismeretlen, annyit azonban már most tudni lehet, hogy Japánban hetven, Dél-Koreában pedig mintegy negyven csatornára számíthatnak az előfizetők.

A szolgáltatás beindításához egyébként még fel kell lőni egy új műholdat. Az MBSat nevezetű műholdat a tervek szerint március 12-én egy Atlas rakéta lövi majd ki az űrbe. Amennyiben minden jól megy, az első tesztüzem áprilisban kezdődik majd meg, a kereskedelmi szolgáltatás pedig várhatóan valamikor nyár közepén veszi majd kezdetét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp