Connect with us

technokrata

Hazánkban is felfutóban van az online repülőjegy-foglalás

Kütyük

Hazánkban is felfutóban van az online repülőjegy-foglalás

A Malév arról számolhatott be, hogy az elmúlt másfél hónap alatt dinamikusan felfutott az online jegyértékesítés.

Tavaly december 22-e óta Interneten keresztül is megvásárolhatók a Malév repülőjegyei. Az azóta eltelt másfél hónap alatt hozzávetőleg háromszáz foglalást regisztráltak, s több mint négyszáz utas repült úgy a magyar légitársaság repülőgépeivel, hogy jegyét online vásárolták. Nemes Ervin, a légitársaság kereskedelmi vezérigazgató-helyettese elmondta: az internetes jegyértékesítés árbevétele megközelíti a 26 millió forintot. Az internetes jegyvásárlóknak egyébként mindössze kétharmada volt magyar – a külföldiek mintegy 35 százalékos arányához minden bizonnyal az is hozzájárult, hogy a weblap nemcsak magyar, hanem angol nyelven is elérhető.

Az online jegyértékesítés a Malév számára kevesebb költséggel jár, mint az offline jegyárusítás, ezért az Interneten foglalt jegyekre öt százalék kedvezmény jár. További előny, hogy a jegykiállítási díj internetes foglalás esetén csak ezer forint, míg az irodáknál megvásárolt jegyek után 5.500 forintot számítanak fel. Ráadásul, mondta Nemes Ervin, az Interneten foglalt jegyeiket soron kívül átvehetők akár a központi jegyirodában, akár Ferihegyen.

A légitársaság jövőre vonatkozó tervei szerint 2005-re már minden tizedik jegyet online értékesítési rendszerben adnak el; az előzetes várakozások szerint pedig ennek aránya 2007-ig hatvan, 2009-ig nyolcvan százalékra növekszik majd. Ezt elérendő, a Malév a következő két évsorán 92 millió forintot fordít az internetes jegyvásárlási rendszer működtetésére és fejlesztésére. Többek között ezt a célt szolgálja az is, hogy a következő két évben a magyar légitársaság Budapesten kívüli indulásra is kiterjeszti az online foglalást, illetve speciális internetes árakat vezet be, és komplex szolgáltatáscsomagot biztosít internetes vásárlói részére.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák