Connect with us

technokrata

A spamek már a mobilosok életét is megkeserítik

Kütyük

A spamek már a mobilosok életét is megkeserítik

A spamek, vagyis az általában reklámokat tartalmazó kéretlen levelek a személyi számítógépek után sajnos a mobiltelefonokat is meghódítják maguknak.

Szakértők szerint a mobiltelefonos spamek egyelőre korántsem olyan gyakoriak, mint a számítógépre érkező kéretlen levelek, azonban fel kell készülnünk arra, hogy a jövőben a mobil készülékekre is egyre több zavaró üzenet fog érkezni. E tekintetben jelenleg egyébként az ázsiai országokban a legrosszabb a helyzet, ahol is a marketing cégek előszeretettel használják ki az SMS spam nyújtotta lehetőségeket.

˝A rövid szöveges üzenetek segítségével terjesztett kéretlen levelek Ázsiában és főleg Japánban egyre komolyabb gondokat okoznak. A marketing cégek elsősorban a mobil telekommunikációs szempontból fejlett országokat szemelik ki maguknak, ugyanis ezen országokban értelemszerűen óriási piacot használhatnak ki˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Jeff Bullwinkel, a nemzetközi spamellenes kampányt folytató Microsoft szóvivője.

A japán szolgáltatók megpróbálnak előfizetőik segítségére lenni, vagyis lehetővé teszik számukra, hogy blokkolják a bizonyos számokról érkező SMS-eket. Az előfizetőknek ezzel együtt koránt sincs könnyű dolguk, ugyanis a rafinált marketing cégek mindig más számokról küldözgetik a reklámjaikat tartalmazó kéretlen üzeneteket. Japán legnagyobb mobilszolgáltatójánál, az NTT DoCoMo-nál egyébként egy-egy előfizető naponta átlagosan tíz SMS-t küld, illetve fogad.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák