Connect with us

technokrata

Újabb nagy tudású 3G mobil az NTT DoCoMo-tól

Kütyük

Újabb nagy tudású 3G mobil az NTT DoCoMo-tól

Az NTT DoCoMo bejelentette első FOMA 900i sorozatú mobiltelefonját, az F900i-t, mely a valaha volt legnagyobb tudású harmadik generációs, i-mode kompatibilis FOMA készülék.

A vezető japán szolgáltató által a korábbiakban bemutatott 3G mobilokhoz képest az F900i több mint húsz százalékkal könnyebb, készenléti ideje pedig közel háromszor hosszabb.

Az F900i-ből természetesen nem hiányozhat az integrált digitális fényképezőgép. A mobilba épített CCD képérzékelő 1,28 megapixeles felbontással rendelkezik, vagyis segítségével maximum 1280×960 képpontos felbontású fotókat lehet készíteni, ezenkívül pedig említésre méltó, a nyolcállású tizenhatszoros zoom funkció. Az NTT DoCoMo újdonságának igazi érdekessége az ujjlenyomat felismerő rendszer, mely arra hivatott, hogy megakadályozza az illetéktelen mobiltelefon használatot.

A 106 milliméter hosszú, 50 milliméter széles és 26 milliméter vastag mobiltelefon tömege 120 gramm. A széthajtható kialakítással rendelkező újdonság TFT (Thin Film Transistor) technológiájú belső főkijelzője 2,2 colos képátlóval és QVGA felbontással rendelkezik, és nem kevesebb mint 262.144 színárnyalat megjelenítésére képes. Az 1 colos képátlójú, háromszínű külső kijelző a legfejlettebb OLED technológiára épül. A már említett külső kamerán kívül egyébként egy 110 ezer pixeles belső fényképezőgépet is magáénak tudhat a zöld, ezüst és kék színekben kapható készülék.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák