Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két új Sony Clié kéziszámítógép

Kütyük

Két új Sony Clié kéziszámítógép

A Sony az elkövetkező két hétben két vadonatúj Clié kéziszámítógéppel fog megjelenni a piacon.

A drágábbik modell, a PEG-TH55 lesz az első olyan Sony PDA, melynek részét képezi a Clié Organizer névre keresztelt újgenerációs szervező szoftver. A hagyományos szervező funkciókon kívül számos egyéb szolgáltatást felvonultató alkalmazás nem csak karakteres szöveget, hanem kézírást, képeket és grafikákat is képes tárolni, illetve feldolgozni.

A PEG-TH55-ben a Sony saját fejlesztésű Handheld Engine mikroprocesszora teljesít szolgálatot, még pedig 123 MHz-es frekvencián üzemelve. Az 5.2.1-es verziószámú Palm operációs rendszerrel ellátott eszköz 320×480 pixeles felbontású folyadékkristályos kijelzője több mint 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes. A 32 MB RAM-mal felvértezett készülék digitális fényképezőgépének CMOS szenzora 310 ezer pixeles felbontású, vagyis segítségével maximum 640×480 képpontos felvételek készíthetők. A PEG-TH55 ára 378 dollár.

Eggyel alacsonyabb kategóriában versenyez a Sony másik Clié újdonsága, a PEG-TJ37 típusjelzésű készülék. A 200 MHz-es frekvenciájú Motorola i.XML processzorra épülő kéziszámítógép 32 MB memóriát tudhat magáénak, valamint egy 320×320 képpontos TFT (Thin Film Transistor) LCD-t. A 283 dolláros áron kapható újdonság többek közt MP3 lejátszási képességekkel is rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés