Connect with us

technokrata

Japán és Kína közös 4G mobil fejlesztési projektet indít

Kütyük

Japán és Kína közös 4G mobil fejlesztési projektet indít

A japán kormányzat alá tartozó Kommunikációs Kutató Laboratórium több japán magánvállalattal, valamint kínai kutató intézettel és céggel társulva idén ősszel egy a negyedik generációs (4G) mobiltelefonos technológiák fejlesztésével kapcsolatos projektet indít.

A projektben részt vesz többek közt az NTT Communications, a KDDI, a Hitachi, az NEC, a Fujitsu, a Kínai Telekommunikációs Kutató Akadémia, valamint a Pekingi Telekommunikációs Egyetem.

A nemzetközi projekt célja nem más, mint olyan újgenerációs mobiltelefonok kifejlesztése, melyek a jelenlegi szélessávú internetéhez hasonló sebességgel képesek adatok küldözgetésére. Amennyiben minden jól megy, akkor a japán-kínai összefogás eredményeképp már 2005 végére el fognak készülni az első negyedik generációs technológiai megoldások. Ezeket a technológiákat a későbbiekben lényegében bárki licenszelheti majd, és 2010 körül várhatóan már széles körben elérhetők lesznek a 4G mobil szolgáltatások. Jelen pillanatban Kínában található a világ legnagyobb mobiltelefonos piaca, ahol nem kevesebb mint 250 millió mobiltelefon tulajdonos és mintegy 80 millió internetes felhasználó él.

Nem csak Ázsiában folynak egyébként 4G fejlesztések, hanem nyugaton is, ahol az ITU (International Telecommunication Union) hangolja össze a negyedik generációs mobil szabványokkal kapcsolatos munkálatokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák