Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes drótnélküli Internet egy magyar kocsmában elsőként

Kütyük

Ingyenes drótnélküli Internet egy magyar kocsmában elsőként

A Wesselényi utcai Szóda az első olyan kocsma Magyarországon, ahol ingyenes Internet-szolgáltatást vehetnek igénybe a vendégek.

A február elseje óta működő ingyenes, drótnélküli Internet-szolgáltatás igénybevételéhez megfelelő csatlakozóval felszerelt (802.11b vagy 802.11g szabvány szerinti kommunikációra képes) laptopra vagy kéziszámítógépre van szükség. A drótnélküli csatlakozó nélküli kéziszámítógéppel vagy laptoppal érkező vendégek is kipróbálhatják a lehetőséget: ők a pultból kérhetik kölcsön a csatolókártyát.

A Huwico nonprofit közösség által kiépített drótnélküli hozzáférési pont (hotspot) egyidejűleg mintegy harminc felhasználó számára teszi lehetővé az internetezést a kávézóban. A Huwico egyébként az ország más területein is tervezi hasonló, ingyenes helyi drótnélküli hálózatok kiépítését, melyhez az Internet-hozzáférést szolgáltató partnerek jelentkezését várja.

Magyarországon egyelőre csak néhány helyen működik hasonló szolgáltatás. A Pannon GSM nagy sebességű vezetéknélküli Internet-szolgáltatásának ingyenes próbaüzeme 2003 januárja óta folyik a ferihegyi repülőtéren. A Westel egy évi próbaüzem után decemberben indította el percdíjas vezeték nélküli Internet-szolgáltatását a repülőtéren és a cég boltjaiban. A Vodafone szeptemberben indított kísérleti vezeték nélküli Internet-szolgáltatást a Budapest Sportaréna területén. Győrben október óta működik ingyenes drótnélküli Internet-szolgáltatás a város közterületein. A hálózat üzemeltetésének költségét a ott városi önkormányzat állja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés