Connect with us

technokrata

Újra elérhető az SCO az Interneten

Kütyük

Újra elérhető az SCO az Interneten

Ugyan a Mydoom féreg miatt a cég ideiglenesen megszüntette az sco.com oldalt, de egy másik webcímen már elérhető a szoftverfejlesztő vállalat.

Amint arról már vasárnap, a támadás első napján beszámoltunk, az SCO weboldala elérhetetlenné vált a kérelmek tízmillióját indító rengeteg PC DoS-támadása miatt. Jelenleg sincsen ez másként, a www.sco.com nem nyitható meg. Ennek most már azonban az az oka, hogy a cég ideiglenesen felfüggesztette a fenti weboldal elérhetőségét, így a Mydoom féreg (többmillió másolata) a semmit próbálja meg elárasztásos támadással legyűrni. Az SCO azonban mégsem vágta el magát a külvilágtól: a vállalat ugyanis munkába állította a www.thescogroup.com oldalt azok számára, akik el akarják érni a szoftverfejlesztőt az Interneten keresztül.

Nem okoz fennakadást a féreg támadása Redmondnak sem. A Microsoft jelentése szerint adminisztrátorai keményen dolgoztak az elmúlt két napban azért, hogy megfelelően felkészüljenek a Mydoom B változatának támadására. Felmérések szerint a Mydoom újabb változata által elküldött kérelmek csak mintegy 10-20 százalékban vetik vissza a kiszolgálók teljesítményét az előző keddi állapothoz képest, mondta Ken Godskind, az AlertSite webhostolással és -monitorozással foglalkozó cég marketingigazgatója. Elmondható, hogy a Mydoom.B DoS-támadásának hatása gyakorlatilag nem érezhető.

A Microsoft – az SCO mintájára – létrehozott egy alternatív weboldalt azok számára, akik megfertőződtek ezzel a féreggel – mivel a Mydoom.B az eredeti Microsoft oldalhoz blokkolja a hozzáférést, miután sikeresen megfertőzte a célpont rendszert.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák