Connect with us

Újra elérhető az SCO az Interneten

Kütyük

Újra elérhető az SCO az Interneten

Ugyan a Mydoom féreg miatt a cég ideiglenesen megszüntette az sco.com oldalt, de egy másik webcímen már elérhető a szoftverfejlesztő vállalat.

Amint arról már vasárnap, a támadás első napján beszámoltunk, az SCO weboldala elérhetetlenné vált a kérelmek tízmillióját indító rengeteg PC DoS-támadása miatt. Jelenleg sincsen ez másként, a www.sco.com nem nyitható meg. Ennek most már azonban az az oka, hogy a cég ideiglenesen felfüggesztette a fenti weboldal elérhetőségét, így a Mydoom féreg (többmillió másolata) a semmit próbálja meg elárasztásos támadással legyűrni. Az SCO azonban mégsem vágta el magát a külvilágtól: a vállalat ugyanis munkába állította a www.thescogroup.com oldalt azok számára, akik el akarják érni a szoftverfejlesztőt az Interneten keresztül.

Nem okoz fennakadást a féreg támadása Redmondnak sem. A Microsoft jelentése szerint adminisztrátorai keményen dolgoztak az elmúlt két napban azért, hogy megfelelően felkészüljenek a Mydoom B változatának támadására. Felmérések szerint a Mydoom újabb változata által elküldött kérelmek csak mintegy 10-20 százalékban vetik vissza a kiszolgálók teljesítményét az előző keddi állapothoz képest, mondta Ken Godskind, az AlertSite webhostolással és -monitorozással foglalkozó cég marketingigazgatója. Elmondható, hogy a Mydoom.B DoS-támadásának hatása gyakorlatilag nem érezhető.

A Microsoft – az SCO mintájára – létrehozott egy alternatív weboldalt azok számára, akik megfertőződtek ezzel a féreggel – mivel a Mydoom.B az eredeti Microsoft oldalhoz blokkolja a hozzáférést, miután sikeresen megfertőzte a célpont rendszert.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom