Connect with us

Melyik a legkedveltebb márka az Interneten?

Kütyük

Melyik a legkedveltebb márka az Interneten?

Már sokadik éve osztja ki az Interbrand az ˝év világmárkája˝ címet, amit most egy olyan cég nyert el, mely reklámra – a többi vállalathoz képest – nem költ sokat.

Az Interbrand több mint 4000 internetezőt (akik a világ 85 országát képviselték) faggatott ki a témában saját Brandchannel.com weboldalán. A lista tizedik helyezettje a nálunk kevéssé ismert Starbucks lett, felette olyan márkanevek találhatók, mint a Sony (9.), Nike (8.), Nokia (7.), Ikea (6.). Ötödik lett a Samsung, s nagy meglepetésre a Coca-Cola ˝csak˝ a negyedik pozíciót tudta megszerezni – habár az üdítőital kétségbevonhatatlanul a legértékesebb márka a világon.

Harmadik helyen az ötvenes évek brit miniautóit idéző BMW Mini gépkocsija áll, a tavalyi eredményéhez képest sokat javítva (akkor még csak a tizenegyedik volt). A dobogó második fokát az Apple Computer szerezte meg, mely 2001-ben még első volt, majd 2002-ben jutott arra a helyre, ahová az internetezők most is rangsorolták. Ez a felmérés egyébként azt mutatja, hogy a technológiai cégek kedveltsége igen erős azok körében, akik gyakran interneteznek. Összesen öt, ebbe a kategóriába tartozó vállalat került a listára – mint ahogyan az élen is egy ilyen cég található.

Első ugyanis a világ legkedveltebb internetes keresője, a Google lett. A minimalista felülettel bíró és önmagát agresszíven egyáltalán nem reklámozó szolgáltatást ugyanis nagyon sokan kedvelik és használják. Ennek egyik mércéje, hogy a webes keresés már több mint 97 nyelven (köztük magyarul) érhető el – lelkes sci-fi rajongók még a Star Trekből ismert klingon nyelven is nyúzhatják a Google-t (nem vicc, tessék kipróbálni!).

A Google egyik képviselője a következőképp reagált arra, hogy a vállalat végzett az első helyen: ˝Mindig remek érzés elismertnek lenni. De ha a technikusainkat kérdezzük meg szolgáltatásainkról, akkor ők azt mondanák, hogy még mindig van mit tenni azért, hogy a keresési technológiánk jobbá váljon.˝Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom