Connect with us

Hirdetés

technokrata

Idén már közel 600 millió mobiltelefont fognak eladni

Kütyük

Idén már közel 600 millió mobiltelefont fognak eladni

Az idei esztendőben világszerte mintegy 585 millió darab mobiltelefon fog gazdára találni, vagyis 2003 után 2004-ben is minden korábbinál nagyobb forgalomra számíthatnak a gyártók – derül ki a Strategy Analytics piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből.

Idén előreláthatólag Ázsiában, Latin-Amerikában és Kelet-Európában adják majd el a legtöbb készüléket, vagyis azon régiókban, ahol egyelőre viszonylag alacsony a mobil penetráció. Neil Mawston, a piackutató cég vezető elemzője felhívja a figyelmet arra, hogy a mobil készülék eladási mutatók nem csak a fejlődő országok miatt fognak javulni, hanem többek közt amiatt is, hogy a fejlett nyugat-európai és észak-amerikai országokban a régi előfizetők időről időre lecserélik megunt telefonjaikat.

Az immár több mint egy éve tartó fellendülés előtt a mobiltelefon piac komoly nehézségekkel küszködött, hiszen például 2001-ben a történelem folyamán először kevesebb mobil készüléket hoztak forgalomba, mint az előző esztendőben. Azóta sok minden megváltozott, a gazdasági helyzet javult, a mobilgyártók javítottak kereskedelmi láncukon és olyan vadonatúj, a vásárlók számára roppant vonzó telefonokkal rukkoltak elő, melyekkel többek közt fényképezni, vagy akár internetezni is lehet.

A Strategy Analytics jelentéséből többek közt kiderül, hogy 2003-ban globálisan mintegy 516 millió mobiltelefont adtak el. A piacot továbbra is a közel 35 százalékos részesedéssel rendelkező finn Nokia uralja, utána pedig a mintegy 16,3 százalékos piacrészű, amerikai székhelyű Motorola következik a sorban. A harmadik, negyedik, illetve ötödik helyen a Samsung, a Siemens és az LG Electronics tanyázik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés