Connect with us

technokrata

400 ezernél több mobilbankos

Kütyük

400 ezernél több mobilbankos

Magyarországon mobiltelefonos banki szolgáltatásokra szóló szerződéssel 2003 szeptember 30-án körülbelül 400 ezer lakossági és 47 ezer vállalati ügyfél rendelkezett.

A megelőző három hónap során a lakossági ügyfelek száma 24 százalékkal, egy év alatt pedig 86 százalékkal növekedett. A mobilbanki szolgáltatást igénybevevő vállalati ügyfelek száma egy negyedév alatt 11 százalékkal, 12 hónap alatt pedig 80 százalékkal nőtt. A mobilbanki ügyfelek száma mintegy 100 ezer fővel haladja meg az internetbanking ügyfelek számát.

Jelenleg 15 bank nyújt mobiltelefonos, főleg SMS alapú pénzügyi szolgáltatást. Hat bank azonban már WAP-os felületen is elérhetővé tesz szolgáltatásokat, amely rendszer jobban megfelel az aktív tranzakciók (pl. átutalás) számára is.

A mobilbanki szolgáltatással rendelkező bankoknál a szerződéssel rendelkező lakossági ügyfeleik aránya kb. 7,9 százalék volt a harmadik negyedév végén, míg a vállalati ügyfeleik 7,8 százaléka használta a mobiltelefont banki szolgáltatások igénybevételére.

A hitelintézetek várakozásai és a GKI becslése szerint 2003 végén több mint 420 ezer lakossági, illetve körülbelül 52 ezer vállalati ügyfél rendelkezett mobiltelefonos banki szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéssel.

2004 folyamán a GKI előrejelzése szerint a lakossági mobilbanking ügyfelek száma további 28 százalékkal emelkedhet, míg a vállalati online ügyfélkör ennél valamelyest gyorsabban 30-32 százalékkal nőhet.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp