Connect with us

Magyar kiállítók a Cannes-i 3GSM konferencián

Kütyük

Magyar kiállítók a Cannes-i 3GSM konferencián

A február 23-26. között a franciaországi Cannes-ban megrendezésre kerülő 18. 3GSM Világkongresszus magyar standján két olyan kiállítóval is találkozhatunk, akik a Pannon GSM segítségével hozták létre máris hangos nemzetközi visszhangnak örvendő távdiagnosztikai berendezéseiket.

A SzívLeső a mobil orvostechnológiában, a Skytrack AVL a járműkövetésben és flottakezelésben nyit új távlatokat.

A Pannon GSM idén két világszinten is újdonságnak számító megoldás révén képviselteti magát a mobil távközlés egyik legrangosabb seregszemléjén, a Cannes-i 3GSM Világkonferencián.

A Bion Kft. által kifejlesztett SzívLesővel először tavaly találkozhatott a magyar és nemzetközi közönség. A világ legfontosabb telekommunikációs, illetve kardiológiai fórumain akkor nagy elismeréssel beszéltek a szívbetegek folyamatos távfelügyeletét lehetővé tevő berendezésről, amely az egybehangzó vélemények szerint orvosi és távközlési szempontból egyaránt két évvel megelőzte a korát.

A hordozható EKG berendezés mérési eredményeit GPRS adatátvitellel szünet nélkül továbbító készülék a betegek monitorozása, riasztása mellett a megelőzés terén is forradalmi változásokat hozhat. Az előzetesen rögzített, normális szívgörbétől való eltérésekre azonnali riasztással figyelmeztető SzívLeső, amely többek között a magyar sport élvonalának érdeklődését is felkeltette, különösen nagy segítséget jelenthet a rendkívüli terhelésnek kitett élsportolók egészségének megőrzésében.

Tavalyi bemutatkozása óta újabb, korábban megvalósíthatatlannak tartott funkciókkal bővültek a SzívLeső képességei. A GPRS/EKG modul szabad csatornáit kihasználva számos olyan sejtszintű paraméterre (pulzusszám, gyorsulás mérés háromdimenziós érzékelővel, külső hőmérséklet mérés, test hőmérséklet mérés, bőr vezető képesség) enged következtetni, amely már nem csak fiziológiai folyamatokra, hanem az izmokban lejátszódó kémiai folyamatokra is utal és azok továbbítására vált alkalmassá, amelyek még pontosabb diagnózist tesznek lehetővé, így a készülék várhatóan ismét a 3GSM konferencia egyik slágere lesz.

A másik magyar szenzáció, amelynek létrehozásában a Pannon GSM segítséget nyújtott, az Etron Avionics automatikus járműkövető (AVL) berendezése, a Skytrack. A tavaly októberi Automobil Kiállításon már nagy sikerrel bemutatott fedélzeti készülék egy GSM telefon és egy GPS műholdas navigációs rendszer házasságából született, és méterről méterre nyomon követi a jármű mozgását, folyamatos jelentést adva arról a diszpécserközpontnak – ennek köszönhetően azonnal látható például, ha a gépkocsi nem az előre meghatározott útvonalon vagy sebességgel halad, amely eseményekre szükség szerint riasztás is beprogramozható.

Az egyéb hasonló célú megoldásokkal szemben a Skytrack szabadon programozható platformra épült, ezért pontosan a felhasználók igényeihez szabható, funkciói pedig gyakorlatilag korlátok nélkül bővíthetők. Így már most fel van készítve az Európai Unióban követelményként (2012-re) meghatározott kilométer alapú autópálya-használati díj elszámolására, hiszen pontosan és valós időben rögzíthető, mekkora távolságot tett meg a jármű a díjköteles útszakaszon.

A Skytrack legfrissebb szolgáltatása az automatikus, utcaszintű menetlevél-készítés. Az APEH által elfogadott minta szerinti menetnaplót a Metron Avionics egész Európát lefedő, részletes digitális térképét felhasználva hozza létre a rendszer. Mivel a Skytrack a sebességet, az üzemanyag-fogyasztást és további adatokat is képes továbbítani a központba, a fuvarozásban kötelezően előírt tachográfként is használható, egy vadonatúj fejlesztés

A Skytrack legfrissebb szolgáltatása az automatikus, utcaszintű menetlevél-készítés. Az APEH által elfogadott minta szerinti menetnaplót a Metron Avionics egész Európát lefedő, részletes digitális térképét felhasználva hozza létre a rendszer. Mivel a Skytrack a sebességet, az üzemanyag-fogyasztást és további adatokat is képes továbbítani a központba, a fuvarozásban kötelezően előírt tachográfként is használható, egy vadonatúj fejlesztés eredményeként pedig akkor is nyomon követhetőek maradnak a járművek, ha ideiglenesen kikerülnek a navigációs műholdak ˝látóteréből˝.

A Skytrack vívmányai más feladatok elvégzésére is alkalmasak. Az övre csatolható Skytrack Walker például a személyes mozgáskövetésben jelent áttörést, így fontos szerephez juthat a súlyos betegek, pénzszállító futárok vagy éppen házi őrizetben levők folyamatos felügyelete során.

A Skytrack AVL-t és a SzívLesőt a berendezéseket forgalmazó Kern Communications állítja ki a Cannes-i 3GSM Világkonferencia ITDH által szervezett magyar standján. Az idei, 18. 3GSM konferencia jelentőségét emeli, hogy a GSM Szövetség vezetősége idén itt tartja csúcstalálkozóját, ahol a Szövetség legjobb telekommunikációs eredményekért járó elismeréseit, a távközlési szakma Oscarjának nevezett díjakat is átadják.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő