Connect with us

technokrata

200 ezer dollárt ért (?) a Microsoft felszólító-levele

Kütyük

200 ezer dollárt ért (?) a Microsoft felszólító-levele

Eddig az összegig kúszott fel az a licit, melyet Mike Rowe indított a Microsoft felszólító-levelének elárverezésére.

Kéthete írtunk először Mike Rowe-ról, aki azzal került a hírportálok főoldalára, hogy tavaly augusztusban beregisztrált egy olyan weboldalt, melynek kiejtése (Mike Rowe soft) megtévesztően hasonlít a szoftverfejlesztő óriás nevének hangzására. Redmond ügyvédei a történtek felfedezését követően azt a követelést juttatták el novemberben a kanadai középiskolás diákhoz, hogy adja át a domainnevet.

A hivatalos levélben azzal vádolták meg Rowe-ot, hogy szerzői jogsértést követett el. Rowe azonban nem ijedt meg, s visszaírt a Redmondot képviselő ügyvédi irodának, kompenzációt kérve. A Microsoft ajánlatát (10 dollárt) visszautasította, s 10 ezer dollárban jelölte meg igényét. Redmond ezt azonban nem fogadta el, s egy 25 oldalas felszólító levelet küldött a kanadai tinédzsernek a kérdéses domainnév átadására.

Végül aztán a felek kiegyeztek egymással (többek között egy Xboxot kapott Rowe a domainért), ám pénzt azóta sem látott a kanadai középiskolás. Márpedig ő pénzt akar csinálni a történtekből – derült ki a múlt héten. Rowe ugyanis feltette a fent említett 25 oldalas levelet az Ebay-en licitre, melyben a Microsoft hosszasan sorolta, miért is kellene önként átadnia a kérdéses domaint. A kezdetben 500 dollárért kínált iratcsomag ára szépen lassan hihetetlen magasságokba emelkedett: csúcspontján 200 ezer dollárt is kínáltak érte…

Nincs licit

A kanadai diák azonban úgy döntött, hogy alaposabban utánajár, ki lenne hajlandó ennyi pénzt kiadni a dokumentumért (erre egyébként az Ebay is mindenkit bátorít, akinek valamilyen tárgyára 15 ezer dollárnál magasabb értékben licitálnak). Pénzt csak az ajánlhat fel, akit már korábban előzetesen elbíráltak az Ebay-nél – határozott végül Rowe, így az aukció plafonja 8300 dollárra csökkent le. További vizsgálódás után már csak a 6000 dollárt érő ajánlat maradt meg, míg végül az egész licitálást törölte az észak-amerikai középiskolás. Így végül még sem csinált pénzt Redmond felszólító-leveléből.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp