Connect with us

technokrata

Az okostelefonok lerontják a PDA eladási mutatókat

Kütyük

Az okostelefonok lerontják a PDA eladási mutatókat

A Gartner piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy az elmúlt esztendőben mintegy 11,5 millió kéziszámítógépet adtak el világszerte, vagyis 5,3 százalékkal kevesebbet, mint 2002-ben.

Szakértők szerint a PCD piac zsugorodása elsősorban annak következménye, hogy manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a számos kéziszámítógép vonással rendelkező, high-end kategóriás mobiltelefonok és okostelefonok.

A Gartner-féle tanulmányból kiderül, hogy mind az egyéni, mind pedig a vállalati felhasználók ráébredtek arra, hogy elektronikus leveleiket éppúgy fogadhatják okostelefonok, mint a jelentősen drágább kéziszámítógépek segítségével, de a smartphone-ok ezen túlmenően is számos üzleti felhasználási lehetőséget biztosítanak számukra. A piackutatók úgy vélik, hogy az okostelefonok előretörése miatt elsősorban a Palm operációs rendszerre épülő kéziszámítógépek, a későbbiekben pedig a Microsoft Pocket PC szoftveres kéziszámítógépek is vissza fognak majd szorulni a piacon.

2003-ban a Research In Motion (RIM) könyvelhette el a legkedvezőbb eladási mutatókat, melynek hátterében az áll, hogy a vállalat az elmúlt hónapokban több új Blackberry modellt is bejelentett. Hasonlóan jól szerepelt a Hewlett-Packard, viszont a Palm piaci részesedése az elmúlt tizenkét hónapban 54,8 százalékról 43,3 százalékra csökkent.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák