Connect with us

technokrata

A Nokia és a Polar együttműködése elhozza a mobilitást a sportolók és a sportkedvelők számára

Kütyük

A Nokia és a Polar együttműködése elhozza a mobilitást a sportolók és a sportkedvelők számára

Az IPSO Winter 04 eseményen február 2-án, hétfőn a mobil kommunikáció terén világszerte piacvezető Nokia, és a sportberendezések és pulzusmérő készülékek világelső gyártója, a Polar bejelentették hivatalos együttműködésüket arra vonatkozóan, hogy a vállalatok az élsportolók és a sportkedvelők számára is elhozzák a mobilitást.

A két iparágvezető cég a csatlakozási megoldások, szoftverek, tartalmak és optimálás terén végzett kutatás-fejlesztési munka során egyesítették technológiai tudásukat. Az együttműködés eredményképpen a közelmúltban bemutatott Nokia 5140 telefon vezeték nélkül csatlakozik olyan, csúcstechnológiát felvonultató Polar termékekhez, mint a Polar S625X Running Computer (futók számára) és az S725 Cycling Monitor (kerékpározóknak).

A Polar és a Nokia azért egyesítette technológiai tudását, hogy közösen tudjanak felelni a ma és a jövő sportolóinak és sportrajongóinak az igényeire. A Nokia 5140 telefonra optimalizált Polar Java alkalmazás a Nokia szoftverpiac internetes oldalán egyszerűen megvásárolható és letölthető. A futók és kerékpárosok fiziológiai és biovisszajelzéses edzésadataikat vezeték nélkül küldhetik el Polar S625X futó-, és S725 kerékpáros komputerükről Nokia 5140 mobiltelefonjukra. A Nokia és Polar közötti együttműködés az edzést támogató és fejlesztő, innovatív, és egyszerűen használható megoldásokat biztosít a sportolók és a sportkedvelők számára.

˝Egyre több olyan sportkedvelő fogyasztó létezik, akik számára sok hasznos dolgot rejt a mobilitás˝ – mondta Kai Öistämo, a Mobile Phones alelnöke. ˝A sportberendezések terén megbízható márkanévvel rendelkező Polarral folytatott együttműködésünk révén termékeinket és mobilitási megoldásainkat a technológia iránt érdeklődő, sportkedvelő rétegnek is bemutathatjuk˝.

A telefonra telepített The Polar Runner és a The Polar Cyclist alkalmazásokkal egyszerűen, rögtön a telefon kijelzőjén tekinthetjük meg a biovisszajelzéses edzések eredményeit. A Nokia 5140 telefon emellett a további edzésadatok számára is biztosít tárhelyet, és lehetővé teszi az adatok megosztását. A Nokia 5140 telefonról SMS-ben egyszerűen és azonnal, közvetlenül az edzőtársak, csapattagok vagy az edző készülékére küldhetjük az edzés- vagy versenyeredményeket. A futók és kerékpárosok teljesítményének fejlett elemzésére így edzés vagy verseny közben is megnyílik a lehetőség.

˝Az együttműködés eredményeképpen a sportkedvelő fogyasztók egészen új módon juthatnak információhoz˝ – mondta Olli Vähänen, a Polar Electro marketingért felelős alelnöke. ˝Az új alkalmazás használatával a futók, kerékpárosok és edzőik azonnal elemezhetik az edzés során elért eredményeket, a távolság pedig többé nem jelent gondot˝.

A Polar S625X futó-, és S725 kerékpáros komputer által a Nokia 5140 mobiltelefonhoz biztosított vezeték nélküli kapcsolat 2004 második negyedévétől használható.

A csúcstechnológiát megtestesítő Polar S625X futó-, és Polar S725 kerékpáros pulzusmérő készülék olyan egyedülálló Polar technológiákat tartalmaz, mint a SajátKód, a SajátKalória, a SajátIndex, a Polar Fitnesz teszt, és a SajátZóna, emellett számos, a sebességet, a távolságot, a tengerszint feletti magasságot, a hőmérsékletet, és a lábfordulatot mérő funkciót is, amelyek segítségével a sportolók jobban átláthatják a versenyt, a futamot vagy a kört.

A Polar S625X Running Computer és a Polar Footpod májustól kapható a legjobb sportüzletekben.

A Polar S725 kerékpáros pulzusmérő, a Polar vezeték nélküli lábfordulat-érzékelő, a Polar sebességmérő és a Polar teljesítménymérő márciustól minden jobb kerékpáros üzletben kapható.

A sportos és tartós Nokia 5140 telefon a Nokia első olyan, sportkedvelők számára tervezett készüléke, amely beépített VGA fényképezőgépet tartalmaz. A beépített fényképezőgépen, zseblámpán és színes kijelzőn kívül a Nokia 5140 ütődések, por és fröccsenő víz ellen védelmet nyújtó, cserélhető borítással is rendelkezik.

A Nokia 5140 telefon 2004 második negyedévében jelenik meg a vezető távközlési- és sportüzletekben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák