Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia 5140 mobiltelefon mobilitást visz a túrázók, sportolók és fitneszrajongók világába

Kütyük

A Nokia 5140 mobiltelefon mobilitást visz a túrázók, sportolók és fitneszrajongók világába

Az ISPO Winter 2004 nemzetközi sportfelszerelés- és divatvásáron a Nokia bemutatta az aktív életstílus kedvelőinek szánt legújabb mobilkészülékét, a Nokia 5140 telefont.

A digitális iránytűvel, beépített fényképezőgéppel, és fitneszedző alkalmazással felszerelt Nokia 5140 telefonnal a sportolók, a kalandsportok kedvelői, és a fitneszrajongók tarthatják a kapcsolatot. A Nokia 5140 telefon emellett számos sport- és fitneszfunkcióval és termékkel, például a szintén ma bemutatott Nokia Fitneszmonitorral járul hozzá az aktív életstílushoz. A Nokia első adó-vevővel kiegészített készüléke, a háromsávos Nokia 5140 telefon a tervek szerint 2004 második negyedévétől lesz kapható a legfontosabb piacokon.

Kalandsportok
Akár távoli tájakon bolyong, akár csak hétvégi túrára indul, a Nokia 5140 telefon biztosítja a helyes út megtalálásához szükséges eszközöket. A beépített digitális iránytű mellett a Nokia 5140 telefon a tájékozódáshoz beépített zseblámpát is kínál. A szintén ma bemutatott Nokia Xpress-on GPS borítás a telefon borítójába integráltan olyan GPS funkciókat biztosít, mint az útvonaltervező, a navigátor, az útvonalkövetés és a tájékozódási pontok elmentése. A külön megvásárolható Nokia Xpress-on GPS borítás térképalapú Útikönyv alkalmazást tartalmaz, amely navigálást, a látnivalók jelzését és letölthető térképeket kínál.

A túrázók a gyors hangkommunikáció érdekében biztosított adó-vevő funkciónak köszönhetően egyetlen gombnyomással felvehetik a kapcsolatot barátaikkal vagy a csapat tagjaival. Az adó-vevő készülékekhez hasonlító, ún. ˝push to talk˝ funkció a GSM hálózaton használható, és segítségével a Nokia 5140 telefon felhasználója egy kényelmesen, oldalt elhelyezkedő gomb megnyomásával gyorsan felveheti a kapcsolatot egy másik telefontulajdonossal vagy csoporttal.

A Nokia 5140 telefon beépített VGA fényképezőgépet is tartalmaz, amellyel megörökíthetjük és elküldhetjük a kirándulás során felfedezett látványos tájak képeit. A sorozatexponáló funkcióval egyetlen gombnyomás után kis időeltéréssel több kép készül.

A Nokia 5140 telefon Európa különböző tájain kalandokra vadászó felhasználói a Lonely Planet Guide-ból meríthetnek ötleteket.

Egészség és fitnesz
A Nokia 5140 telefon az igényes felhasználók elvárásait is kielégítő, tartós, pornak, ütődéseknek és fröccsenő víznek ellenálló borítást kapott, azonban a készülék aktív jellege nem pusztán a felszínen látható. A fitnesz szerelmesei az új Fitness Coach (fitneszedző) funkció segítségével alakíthatják ki és követhetik nyomon a testsúlykontrolt, az erőnlétet, az állóképesség kialakítását és a fittség elérését célzó programokat.

Az új Nokia Fitneszmonitor az egészséges élet és a fitnesz azon kedvelőinek érdeklődésére tarthat számot, akik pontosabb eredményeket szeretnének kapni edzésprogramjukról vagy akár mindennapos tevékenységükről. A különálló, derékpántra vagy szíjra rögzíthető Nokia Fitneszmonitor nyomon követi az edzés menetét, és méri a kalóriafogyasztást. A felhasználók előre meghatározott fitnesz-célkitűzéseinek elérésekor a Nokia Fitneszmonitor értesíti a sportolókat. Ha a Nokia Fitneszmonitort infravörös kapcsolaton át a Nokia 5140 telefonhoz (vagy más kompatibilis készülékhez) csatlakoztatjuk, az információk a telefon Fitness Coach (fitnesz edző) naplójába kerülnek, ahol elmenthetők és a továbbiakban kiegészíthetők.

A sport kedvelőinek érdeklődésére tarthat még számot az edzési rutinfeladatok lemérésére szolgáló szakaszidőmérő és stopper, illetve az FM rádió, amellyel repül az idő. A külön megvásárolható, az ütődésekkel és a fröccsenő vízzel szemben fokozottan ellenálló Aktív fülhallgatót menet közben is könnyen hordhatjuk. Az Aktív fülhallgató egyik gombja a hívások fogadására és befejezésére szolgál, a másik gombbal pedig a Nokia 5140 telefon adó-vevő funkcióját indíthatjuk el.

Szintén ma mutatták be a választható Nokia Aktív kihangosítót, amellyel kézhasználat nélkül telefonálhatunk, és amellyel fokozhatjuk a fröccsenő víz, a homok vagy a por elleni védelmet például kerékpározás közben. A beépített kihangosító és mikrofon a hívások fogadása mellett a kompatibilis Nokia telefonról történő zene-, vagy rádióhallgatást is lehetővé teszi.

A Nokia 5140 telefon emellett a Polar Electro két, nemrég bemutatott termékével: a Polar S25X-szel és a Polar S725-tel is kompatibilis.

A Nokia 5140 az egyedülálló életstílus-szolgáltatások mellett a legfrissebb mobilfunkciók egész tárházát felvonultatja. A multimédiás üzenetküldési szolgáltatással képeket, hangot és szöveget küldhetünk és fogadhatunk. A Nokia 5140 telefon a személyre szabhatóság érdekében a letölthető többszólamú csengőhangokat, egyéni háttérképeket és a Java alkalmazásokat is támogatja. A készülékhez négy divatos színkombinációban külön megvásárolható Xpress-on borítások kaphatók.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés