Connect with us

Hirdetés

technokrata

EDGE mobiltelefon chipset a TI-től

Kütyük

EDGE mobiltelefon chipset a TI-től

A Texas Instruments bemutatta első EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) kompatibilis mobiltelefonos chipkészletét, mely a cég történelmében fontos mérföldkövet jelent a harmadik generációs technológiák felé vezető úton.

A TCS3500 típusjelzésű chipsetre építkezve a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek olyan új készülékeket dobhatnak piacra, melyek kihasználhatják az EDGE (2,75G) hálózatok nyújtotta nagy adatátviteli sebességet.

Az EDGE körülbelül kétszer gyorsabb, mint a manapság oly népszerű GPRS, viszont jelentősen lassabb, mint az egyelőre csak szárnyait bontogató UMTS (3G). Az EDGE kapcsán pozitívum, hogy bevezetése sokkal kisebb anyagi ráfordítást igényel, mint az UMTS meghonosítása. Az EDGE világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hazánkban jelenleg a Westel és Pannon GSM biztosít EDGE szolgáltatásokat, igaz egyelőre meglehetősen kevés helyen.

A Texas Instruments által most bejelentett TCS3500-as chipkészlet a Microsoft Windows Mobile, a Symbian, a Linux, illetve a PalmSource-féle Palm operációs rendszerrel egyaránt kompatibilis, vagyis a mobiltelefon gyártók keze e tekintetben abszolút nincs megkötve. A vállalat képviselői a TCS3500 árát illetően egyelőre nem kívántak nyilatkozni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés